INFORAMTION FRÅN VÅRT ÅRSMÖTE 2020

13:45:22

SENT ÅRSMÖTE

Vi genomförde vårt årsmöte senare än vanligt, målet är att ha det första lördagen i augusti men på grund av två anledningar blev det 27 september. 1. Corona ställde till det!! Hur sammankallar vi en större grupp människor under ansvarsfulla former? Vi valde tillslut att ta anmälan för att ha koll på hur många vi skulle bli och det fungerade bra. 2. Svårt att få ihop till ett ok antal styrelsemedlemmar enl. stadgarna. Vi har sedan starten 17 september 1993 haft i stadgarna att styrelsen i Edsbyn Red Farmers ska ha en styrelse bestående av, 1st ordförande, 8st ledamöter och 2-6 suppleanter. Detta har i flera år varit en brist då vi ytterst sällan de senaste åren nått till detta antal. Nu lyckades vi få ihop precis antal för att kunna bilda en styrelse enl. stadgarna. Detta svåra arbete ledde fram till att sittande styrelse lade fram en stadgeändring till Årsmötet, som handlade om att minska antalet valda till Edsbyn Red Farmers styrelse. Efter bra diskussion bland årsmötets medlemmar, så kunde mötet gå till beslut att ändra stadgarna för Edsbyn Red Farmers styrelse till 1st ordförande och 7-9 ledamöter.

MEDLEMMAR

Mycket glädjande är att ni var 970st som valde att stötta Edsbyns IF Bandy genom Edsbyn Red Farmers säsongen 2019/20. Detta är en höjning av antalet medlemmar med 120st från säsongen innan, JÄTTEKUL tycker vi och ett STORT tack. Målet på över 1000st medlemmar var alltså extremt nära och hade vi fått åka på SM finalen så hade vi nått dit de är vi övertygade om. Hoppas ni 970 även kommande säsong stöttar EIF genom Farmers. Vi i styrelsen ska jobba HÅRT med att ni ska få mycket för ert medlemskap framöver. NI medlemmar är våra största ambassadörer för att vi ska nå 1000st medlemmar denna säsong. TACK!! På årsmötet så röstades medlemsavgiften för att ligga orörd från senaste säsongen, alltså:

Medlemsavgifter 2020/21

Vuxen 150:-

Ungdom t.o.m 18 år 40:-

Ständig medlem 2000:-

Familj (2 Vuxna + barn t.o.m 18 år) 350:-

EKOMONI

Edsbyn Red Farmers omsatte säsongen 2020/21 ca 170.000kr och fick ett minusresultat på 17.000kr på sista raden. Detta mycket beroende på ökade tryck, porto och administrationskostnader, men även att vi satsade hårt på billiga bortaresor. Detta minusresultat klarar vi av och Edsbyn Red Farmers räkenskaper står stabilt. Men vi måste se över kostnader framöver.

STYRELSE 2020/21

På årsmötet röstades styrelsens utförande igenom, några nya tillkom och några lämnade styrelsen av olika anledningar. Vi tackar Ida Turesson, Emma Turesson, Stefan Ståhlberg, Kasper Jonsson, Emil Törnqvist och Filip Franzén för era insats i styrelsen för denna gång och välkomnar Daniel Håkansson, Kalle Elfsborg, Ingela Turesson och Peter Grip in i styrelsen. Clas Blom omvaldes till föreningens ordförande i 2 år till. Styrelsens utseende för 2020/21 är denna:

Ordförande:

Clas Blom

Ledamöter:

David Elofsson

Daniel Jernberg

Martin Lindahl

Cathrin Blom

Daniel Håkansson

Kalle Elfsborg

Erik Dahlström

Andreas Hallstensson

Suppleanter:

Ingela Turesson

Peter Grip

SLUTORD FRÅN ORDFÖRANDEN

Jag vill börja med att tacka alla er för förtroendet att få leda Edsbyn Red Farmers i minst 2 år till, jag är stolt över alla er medlemmar som år efter år stöttar mitt älskade Edsbyns IF Bandy genom Edsbyn Red Farmers. Vad vore Edsbyn utan Edsbyns IF Bandy, vad vore Edsbyns IF Bandy utan Edsbyn Red Farmers och vad vore Edsbyn Red Farmers utan er medlemmar? Ni medlemmar är det viktigaste vi har och jag lovar att vi i styrelsen ska jobba ännu hårdare denna säsong för att ni ska få så mycket som möjligt av ert medlemskap. Styrelsen vi har fått ihop i vinter är jag riktigt stolt över! Det är svårt att få människor att ställa upp i dessa tider och det hoppas jag ska ändras i framtiden. För sitta i Edsbyn Red Farmers styrelse är kul! Man kommer ännu närmare bandyn och EIF och kan påverka för att föra bandyn framåt. NU önskar jag bara att vi kommer få uppleva bandy på plats i vinter både hemma, borta och på SM finalen. VAR RÄDDA OM ER!!

Hälsningar Clas Blom och styrelsen i Edsbyn Red Farmers