Bandypengen - Riktad insamling till Wikblad, Granqvist och Hedell

Håkan Brindholm har startat en riktad insamling för att ge Edsbyns IF Bandy bästa möjliga förutsättningar att förlänga tre viktiga kontrakt inför nästa säsong.
Vill du bidra till den riktade insamlingen till kontraktsförlängning på Oscar Wikblad, Ted Hedell och Jesper Granqvist? Läs mer i Håkans text nedan.

Sätt in ditt bidrag till Bandypengen - Supportrarnas konto
Swish: 123 018 07 78
BG: 5285-2225
Märk din betalning med ex. Jeppe-Oscar-Ted eller 44 – 6 – 90.

"Det som blivit “lite tokigt” är att tre tongivande spelare i kategorin 20-27 år har utgående kontrakt efter den här säsongen, nämligen Jesper Granqvist, Oscar Wikblad och Ted Hedell. Givetvis inte idealiskt att dessa tre kontrakt går ut samma säsong men nu är det så och därför känns det på nåt vis VIKTIGARE ÄN PÅ MÅNGA ÅR att vi kraftsamlar för att få dessa fantastiska lirare kvar i Edsbyns IF. “Bakom kulisserna” berättar folk för mig att det finns många som vill skänka pengar till det här “om jag vet att pengarna används till att signa dessa tre spelare”. 

Så jag har funderat hur man kan få kraft i en sån här insamling och även diskuterat frågan med marknadsansvarige Clas Blom och med Farmers via ordförande Anton Långmo. Vi är alla överens om att det blir fel om vi ska ha såna här riktade insamlingar gällande specifika spelare direkt till Miljonklubben för det blir då en väldig röra att hålla reda på vilka pengar som är “öronmärkta” och inte. Därför tänker vi använda oss av Bandypengen till det här ändamålet och som Clas Blom sa, det är ju så vi har gjort förut också med Määttä-pengen bl.a. att vi samlat pengar till Bandypengen för att sedan göra en utbetalning från Bandypengen till föreningen om målen vi satt upp har uppfyllts. Så vi kör på samma upplägg nu och hoppas det här blir lyckat! Sen ska tilläggas att Miljonklubben i sig är ju också helt riktad mot A-lagsbygget och pengarna som samlas in i Miljonklubben nu är ju till lagbygget 2024/25.

Sen är det “fattiga januari” nu och kanske inte läge för alla att bidra just i detta nu men den här insamlingen tänker jag får tuffa på parallellt med Miljonklubben februari månad ut. Efter sista februari summerar vi och ser hur mycket vi lyckats samla in! Alla pengar vi kan samla in i både Miljonklubben och i den här riktade insamlingen är ju superviktiga för lagbygget 2024/25 och speciellt en sån här säsong när andra intäkter är vikande såsom “tv-avtal” och delvis publikintäkterna. Samt ett litet tapp på marknadssidan men där föreningens sponsorer/partners ändå ställer upp på ett helt fantastiskt sätt “under ledning” av Clas Blom. Vi måste också komma ihåg att vi lever dels i en lågkonjuktur och i en överlag lite väl orolig värld just nu. Men samtidigt tror jag det kan vara EXTRA VIKTIGT att vi då kan samlas och visa vår kärlek till vårt bandylag som kan ge oss gemensam glädje i dessa stunder. Vi behöver sånt för att må bra! Hoppas, och tror, fler känner lika!

Så nu blir min uppmaning då att vill DU göra en riktad inbetalning med märke Jeppe-Oscar-Ted så:

SWISHAR du till BANDYPENGEN 123 018 07 78 eller Bg 5285-2225. MÄRK: Jeppe-Oscar-Ted eller t.ex. 44 – 6 – 90 (alltså deras tröjnummer). Skriver en av spelarna på så betalar Bandypengen ut 1/3 av summan vi samlat in till föreningen, skriver två spelare på så betalas 2/3 av den insamlade summan till föreningen o.s.v. Som alla då förstår så går ju inga pengar direkt till spelarna utan till föreningen. Blir det här lyckat så går ju det här inte spelarna själva förbi heller utan ser dom att det blir kraft i form av mycket insamlade pengar i den här riktade insamlingen så är jag övertygad om att det värmer deras (Edsby-) hjärtan också. Så ni som läser, gör en koll med er själv om ni kan ha möjlighet att vara med på det här! Det kan vara en insats som bär frukt i flera säsonger om allt skulle gå i lås och vi skulle få behålla Jeppe – Oscar – Ted! Man bidrar med valfri summa men jag swishar 1000 kr direkt så blir jag först ut!

Lyckas vi ro alla dessa tre spelare i hamn så har vi lagt grunden till väldigt mycket i några år framåt, jag LOVAR!!"

Läs hela Håkans text här.