BANDYPENGEN 2019/20

BEVARA OCH/ELLER FÖRSTÄRKA EDSBYBANDYN

Bandypengen har varit en viktig del i Edsbyns IF Bandys framgångar sedan starten säsongen 1995/96 och det ska den fortsätta vara. Säsongen 1995/96 startade några av Edsbybandyns riktiga eldsjälar Bandypengen för att "Bevara och/eller förstärka Edsbybandyn" som sedan dess varit Bandypengens motto.


Över 3 miljoner kronor har Edsbysupportrar genom Bandypengen varit med och bidragit med från starten,
större delen är bidrag för gott genomfört arbete med nya eller förlängda avtal med spelare och ledare.
Några år gick också 30% av dom insamlade pengarna till dam och ungdomsverksamheten och under dom
tuffa åren 09/10 så fick Edsbyns IF Bandy pengar för att överleva. Nog med historia nu tittar vi framåt.
Bandypengen är, mot för Edsbyns IF Bandys Miljonklubben, en "riktad" insamling där bidrag betalas ut efter beslut från Edsbyn Red Farmers styrelse för gott genomfört arbete. Det innebär att Bandypengen kan sätta upp mål och specifika namn som vi är beredda att ge bidrag för.


Bandypengen ska vara en viktig del även i framtiden och efter denna säsong går ovanligt många viktiga spelaravtal ut för EIF..
Fem av dessa kommer Bandypengen rikta sina bidrag för denna säsong, de spelare det gäller är #6 Oskar Wikblad, #12 Joakim Svensk, #14 Martin Frid, #66 Tommi Määttä och #99 Toumas Määttä. Otroligt viktiga och bra spelare, och de vet ju andra lag om också.
Förhoppningen och målsättningen är så klart att dessa fem spelare spelar i Edsbyn även 2020/21 och där kan Bandypengen vara en viktig del. Kan vi tillsammans skapa så EIF har möjligheten att skriva nya avtal med helst alla fem, men i alla fall tre av dessa innan nyår tro?


Bandypengen bidrog med 90.000kr till EIF under våren för förlängda avtal och värvningen av #9 Simon Jansson, så just nu är inte saldot så hög på kontot tyvärr, men det ändrar vi på eller hur alla Edsbysupportrar?
Vi har tillsammans chockat bandyvärlden förr och vi kommer att göra det igen.


Ge ert bidrag till Bandypengen och en förhoppningsvis lugn silly season 2020 redan nu.