6-1 till Villa - uppförsbacken enorm!

 

Edsbyn har hamnat djupt nere i diket i den här matchserien tyvärr. Förlust 6-1 (2-1) borta mot Villa ikväll i den andra kvartsfinalen och Edsbyns insats är väldigt svag tyvärr. Blir det inte en skärpning modell rejäl så är säsongen slut på torsdag!

Det är såna här gånger man funderar varför man tagit på sig att vara skribent… Jag köpte Bandypuls sändning men med facit i hand så skulle jag inte ha gjort det. Fick se ett, i alla fall som det ser ut från sidan, geistlöst Edsbyn som spelar bandy väldigt sakta. Vi åker inte skridskor, vi glider hellre. Vi spelar inte bollen, vi glider hellre omkring med den, vi utmanar inte Villas försvar utan vänder hellre om. Att man ska vinna bandymatcher på den här nivån då, det finns inte! Vi vågar inte vinna den här matchen utan vi är dörädda att förlora den. Det gör så ont att se sånt här! Då man dessutom känner dom flesta i laget vill man ju inte ta fram stora motorsågen och kapa fullt ut heller även om många sms ikväll bett mig göra det…

Visst kan det finnas vissa sekvenser i första halvlek som gör att matchen får ett annat utseende. Martin Frid har ett stolpskott från distans redan efter en halv minut. Mål där och? Villa gör istället mål på sin första hörna i 3e min. I fjärde minuten ett lyft från Hasse (?) till Martin Frid som tillsammans med Simon Jansson blir helt fri. En Villaspelare hakar på halvmetern efter Simon och lyckas störa Simon så pass mycket att han inte får träff på bollen som Frid spelar fram och målet ligger där helt öppet… Men, men, när vi summerar matchen så känns det ändå inte som det spelar någon roll, vi hade inte varit nära att hota Villa i alla fall.

2-1 i paus till Villa var i underkant ändå när halvleken summeras. Villa gör 2-0 i 24e min på ett mycket fint anfall där Petter Björling får bli målskytt. Byn reducerar dock tre minuter efter på en hörnretur av Jimmy Jansson och ett litet hopp tändes igen. Sista kvarten börjar det dock välta över mer och mer till Villa och utan några riktigt vassa parader av Erik Persson har Villa gjort två, tre mål till sista kvarten före paus. Så 2-1 i paus = smickrande för Byn!

I andra halvleks upptakt kommer egentligen spiken i kistan direkt. I alla fall när man sett resten av matchen var det så! 3-1 kom då genom Jesper Bryngelsson i 49e min efter bolltapp av Byn mitt på egen planhalva. Strax därefter blir Joel Edling utvisad, Joel som verkade ha vaknat på fel sida idag och var allmänt smågrinig och han hade samlat ihop till den tian. Edsbyn gjorde inga synbara förändringar eller försök till att ändra matchbilden trots underläget. Man väntade sig helt klart en timeout här men den kom inte… Den kom när Villa hade gjort både 4-1 och 5-1 och vi var i matchens 85e minut! Varför ta den då när den inte togs tidigare? Jättemärkligt!! Innan matchen var över satte sedan David Karlsson sitt andra raka mål fram till 6-1 Villa. Tre hörnor finns noterad på Edsbyn i andra halvlek men ingen riktigt het målchans. Eller jo, någon gång var vi i straffområdet och oroade men inte med någon beslutsamhet alls. Visst, Villa är bra defensivt också men är nog inte så svårt att vara bra heller en sån här kväll är min känsla.

Jag vet inte vilket ben jag ska stå på riktigt! Känner mig otroligt besviken på det Byn presterar ikväll (eller inte presterar), man vill nästan gråta en skvätt… Samtidigt vill jag inget hellre än att Byn tar sig i kragen och kommer ut som retade tigrar på torsdag och visar var skåpet ska stå! Jag vet ju vad vi kan!! Men just nu, timmen efter match, känns det nästan som det är större chans att månen ska ramla ner än att Byn ska vinna på torsdag… Men alla i och runt laget kan väl inget hellre vilja än att visa upp sig på sin bästa sida på torsdag? Om alla KÄMPAR, åker SKRIDSKOR, tar KAMPEN och inte FEGAR så in i bomben och vi förlorar ändå då ska jag inte gnälla! Men det får inte se ut som det gjorde framförallt i andra halvlek ikväll, det svider så förbannat i ens Edsbyhjärta…

Gratulerar Villa till ännu en bra insats. Ni är bra! Å även om allt är svart just nu så ska vi ge er en match på torsdag! Det är min högsta önskan just nu.

Då Farmers sida verkar strula (gjorde det redan vid matchstart så inte nedsläckt efter match som säkert folk vill tro) är det risk att det blir en del kommentarer under den här nyheten istället anar jag. Håller er på en ”rimlig nivå” om ni ska skriva nåt och skriv gärna under med ert riktiga namn istället för något nickname. Mest reko så! 

SM-kvartsfinal 2:

VILLA LIDKÖPING-EDSBYN 6-1 (2-1)

Edsbyns mål: Jimmy Jansson

Publik: 4335

 

Matchrapport>>> http://elitrapport.se/Data/report10070.html

 

Skribent: Håkan Brindholm Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor