Villaseger igen och säsongen är över...

 

Säsongen över för Edsbyn! Chockartat minst sagt. Villa vinner 3-0 i matcher och vinner ikväll via straffläggning efter 1-1 (1-1) i full tid och sudden. Vi gör väl ändå vår minst dåliga match ikväll men Byn står ändå inte att känna igen. Vad hände?

Börjar med att gratulera Villa till tre väl genomförda matcher. Inget snack om att rätt lag går vidare och kanske har Villa (äntligen) kommit på receptet på hur man lägger upp en säsong för att vara som bäst när det gäller? Om så är fallet, vad skulle det kosta för att få ta del av receptet? Vi behöver ett sånt!! Lycka till i semifinalspelet Villa men oavsett motstånd där så tror jag ni måste klara av att snäppa upp lite till för att få spela SM-final. Men den växeln kanske finns?

För oss är säsongen över. En bra genomförd Elitserie följdes av en kvartsfinalserie som vi måste sätta stämpeln Fiasko på! Vi gör tre mål på tre matcher. Tre mål på tre matcher! Vi får väl gå tillbaks till 60-talet eller nåt för att hitta nåt liknande gissar jag. Egentligen så fattar man ingenting och att försöka sig på en analys ”vad som hände” det känns lönlöst nästan för det är ingenting som är sig likt från Elitserien. Vi har problem offensivt och vi känns osäkra defensivt. Nu släpper vi in ett mål på 120 min idag och det är godkänt såklart om man ska leta nåt som är positivt. Men ändå har vi inte en defensiv med samma pondus idag heller som vi haft i serien tidigare utan vi hamnar stundtals nere i eget straffområde med nästan hela laget. Inte likt Byn tycker jag.

Vi fick ändå den start vi behövde i kvällens match med 1-0 på hörna genom Martin Frid i sjunde minuten. Detta på vår första hörna. Men det var annars Villa som satte prägeln på matchinledningen genom att hålla mycket boll. Inte för att nödvändigtvis hota Byn mer än med några lyft emellanåt utan tanken var säkert att ”trubba av” Byn ifall vi skulle komma ut dreglandes och riktigt hungriga ikväll. Tyckte också till en början att vi verkade ha siktet mer inställt på att attackera ikväll när vi fick låna bollen och vi fick t.ex. hörnan till 1-0 tack vare att Joel går framåt istället för att vända ur och jag tänkte att det är ett gott tecken.

Men ju längre halvleken fortsatte blev det ändå mer märkbart att Edsbyn inte riktigt hade farten/kraften att utmana Villas defensiv ikväll heller. Vi fick ofta lite beslutsångest vem som skulle ta tag i det när vi skulle anfalla vilket gjorde att Villa hann samla ihop laget hela tiden samt att Villa även hade fler åkvilliga spelare utan boll än vad Edsbyn hade när dom anföll kontra hur det såg ut när Byn gick till anfall.

Villa skulle kvittera i den 27e min. Lars Fall målskytt igen, han som tydligen är känd för att aldrig göra mål. Nu har han gjort mål i två raka matcher på Edsbyn! Ur högervinkel efter förarbete Mattias Johansson skickade Fall upp bollen i bortre krysset. Villa hade fortsatt mycket boll även i slutet av halvleken och Byns chanser i första halvlek var lätträknade. Närmast var det i 20e min efter ett avslut av Jimmy Jansson som styrde på en Villaspelare och gick över Borwall men efter mycket besvär fick Villaförsvarare bort bollen på mållinjen. Edsbyn signalerade för mål men team Kandell viftade avvärjande.

Halvleken avslutades med en straff för Villa efter att Jocke Svensk slagit undan benen på en Villaspelare i den absoluta utkanten av straffområdet efter en hörna. Lars Fall fick prova att bli tvåmålsskytt för första gången i karriären (?) men nej, nån måtta får det väl vara tyckte Lars och sköt straffen utanför. 1-1 i paus, ungefär rättvist väl? Kan inte tycka att Villa fick ut så mycket av sitt bollinnehav heller.

Andra halvlek var väl spelmässigt ändå lite bättre än den första och det hände lite mera. Edsbyn spelade lite mer desperat i andra och chansade aningen mer och var några gånger i alla fall nära att bryta igenom. Bästa läget för mål för Byn förutom det som sen hände i slutminuten var på en mv-retur från David Borwall (Joel som sköt?) där Jonas Edling fick till synes öppet mål nästan men brände. På Villas konto finns två bortdömda mål för offside, det första helt ok i alla fall, det andra lite mer tveksamt är min känsla. I sista minuten hade sedan Edsbyn kunna avgjort. Först när Jocke Svensk följde med upp i en omställning och avslutade anfallet men Borwall räddade till hörna med 25 sek kvar. Efter vad jag ser från min position drar Hasse Andersson den hörnan i ribban och ner? Så nära en fjärde match var vi i så fall.

Sen gick det till sudden och där var det faktiskt mest Edsbyn som gick för seger. Villa hade 4-1 i hörnor i sudden men Edsbyn skapade minst lika många ”nästanchanser” och kändes i det läget hungrigare än Villa. För första gången i den här matchserien! Men det blev inga mål i sudden heller utan det gick till straffar. Straffar var inte Edsbyns melodi (det heller) utan bara Hasse Andersson satte sin medan Jonas Edling, Simon Jansson och Martin Frid missade sina, eller ja Borwall räddade dem men dom var inte så otroligt svåra att rädda heller. Martin Johansson fick avgöra på Villas fjärde straff. En straff Erik Persson räddade men han visste inte vart han hade bollen varpå den ramlade ner bakom honom och rullade sakta in i mål… Men det var absolut inte där vi förlorade den här matchserien.

Faller Edsbyn med flaggan i topp? Jag vet inte faktiskt. Att Edsbyn ska gå ut och göra en toppmatch ikväll när självförtroendet har fått sig en rejäl törn medan Villas självförtroende sannolikt aldrig varit bättre, det var väl för mycket begärt kanske. Det känns väl som Edsbyn ändå försökte lite mer ikväll men då vi sannolikt är i en både fysisk och psykisk formsvacka så går det inte prestera på topp. Vi prickade helt enkelt in formsvackan när vi skulle pricka in formtoppen känns det som.

Eller misstog vi oss så fullständigt på Villa och blev tagna på sängen att dom var så bra som dom var? Vi valde ju ändå Villa före Vänersborg men sen visar vi att vi har en väldigt stor respekt för Villa, så stor att jag tänker att vore det inte bättre vi valt Vbg då om vi hade sån respekt för Villa? Jag får liksom inte ihop det hur Edsbyn hade tänkt vinna den här matchserien… Jag känner inte igen laget i mitt hjärta! Tyvärr…

 

Vi får analysera vidare var och en på sitt håll. Det bästa nu vore att sova en vecka och sen vakna upp och helt ha glömt vad som hänt. Eller också sover man nu och det här bara är en mardröm? Om det vore så väl… Nej det här var nog en av de största missräkningar jag kan minnas att jag varit med om. Inte att vi förlorar matchserien men att vi förlorar den med 0-3 efter att ha spelat två av matcherna hemma. Det fanns inte i min värld!

Bäst ikväll igen var Farmers klack! Suveränt bra så ni som står där och håller igång behöver i alla fall inte skämmas. Ni är kungarna! 

Tack för den här säsongen! Som det känns nu så var det den sista. Även om jag är jättebesviken just nu är det inget förhastat beslut taget ikväll utan det har känts så en tid nu att det får räcka. Det är kul att skriva men det tar tid och kraft att köra på i samma spår år efter år efter år. Dags att lämna över pennan till någon annan!

SPELARBETYG:

+++ Daniel Jonsson

++ Erik Persson

+ Hans Andersson

Övriga matcher: Klara hemmasegrar överallt, Sandviken-Broberg 7-1 och SAIK till semi. Hammarby-Vänersborg 6-1 och 2-1 Bajen i matcher. Västerås-Bollnäs 3-3 i halvtid blev 8-3 och 2-1 i matcher till VSK. Fjärde match på lördag 17.00 i Vänersborg och på Sävstaås.

 

SM-kvartsfinal 3:

EDSBYN-VILLA LIDKÖPING 2-4 efter straffar. 1-1 (1-1) full tid.

Edsbyns mål: Martin Frid

 

Publik: 1370

 

Matchrapport >>> http://elitrapport.se/Data/report10074.html

 

Skribent: Håkan Brindholm

COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor