Previous Next

Skön fullpoängare mot Villa Lidköping

En oerhört skön seger inkasserades ikväll hemma mot Villa, en match Edsbyn till slut vann med 4-1 (1-1). En rättvis seger efter andra halvlek då Edsbyn var bäst och när gjorde Villa bara ett mål senast? Bra betyg åt Edsbyns defensiv!

Det gick nästan känna av hur viktig den här matchen var för bägge lag och därför såklart extra skönt att inkassera två poäng. Det var inte en match som det brukar vara mot Villa och några 10-8 siffror fanns det inte en chans att det kunde bli ikväll. Det var för att vara Edsbyn-Villa en mer avvaktande och ”noggrann” match än det brukar där framförallt Villa var väldigt mån om att hålla bollen och det fick dom oftast göra på egen planhalva och det känns inte som Villas grej riktigt… De tre musketörerna, Bryngelsson, Karlsson, Andersson blev då väldigt mycket osynligare än dom brukar vara vilket såklart vi tackar för.

Att Villas spel ofta förblev kvar på egen planhalva berodde såklart också väldigt mycket på Edsbyns klockrena styrspel på offensiv planhalva som gjorde att Villa fick börja om gång efter annan. Lite mera action när Edsbyn fick boll, lite rakare och mer resolut spel av Byn, framförallt i andra halvlek.

 Vi hade en rätt avvaktande första kvart av matchen, i särklass bästa målchansen hade Villa med en boll ribba och ner men inget mål, Tim Persson var den som styrde ett inspel i ribban. Villa tog sen också ledningen när David Karlsson dundrade upp lagets fjärde hörna i nättaket efter 21 min. Var det i någon fjärdedel av matchen som Villa var bättre än Edsbyn så var det i så fall i den här fjärdedelen så sett till det kanske lite rättvist med bortaledning. 

I övriga fjärdedelar av matchen var dock Edsbyn minst lika bra eller bättre än Villa. Kvittering till 1-1 skulle komma efter 34 min när ”Popa” hittade en lucka att smeka fram bollen till Jimmy Jansson som kom helrätt i åkningen och blev fri från halva halva och ren med Jakob Säleby gjorde inte Jimmy något misstag. Efter målet tycker jag Byn morskade upp sig och 1-1 i paus kändes rättvist.

 Ganska mycket mer boll för Villa än för Edsbyn i första halvlek men Edsbyn mer på attack när man väl fick bollen. Kanske ett tecken på att Edsbyn hanterade den lite ansträngda poängbehovssituationen lite bättre än Villa som uppträdde aningen mer nervöst.

 Andra halvlek blev rivigare och mer sevärd och det var Edsbyn som var bäst i den här halvleken. Inte på något vis överlägsna men mer beslutsamma och mer hungriga på att vinna var känslan. Två utvisningar i tät följd för Villa efter ungefär timmen skulle ge Byn ett så småningom vinstgivande grepp om matchen. Felix Pherson den som ordnade bägge utvisningarna. Felix växer mer och mer för varje match, kommer att bli riktigt bra det här med honom på mittfältet.

 Det blev inga mål under utvisningsperioden men vi kopplade ändå ett bra grepp om det här så det kändes som nästa mål ”borde bli Edsbyns…” Så blev det efter mycket stångande. Vi hade bl.a. en hörna där det testades tre, fyra gånger om mitt framför mål men hörnmål, nej det är liksom inte grejen i år. Däremot ett mycket snyggt frislagsmål där Joel Edlings vassa passningsklubba hittade Daniel Liw som smög upp bakom Villas mur, fick bollen på bladet och sprätte upp rättvisa 2-1 till Edsbyn med kvarten kvar.

 Ingen riktigt våldsam slutforcering från Villa ändå även om man försökte men Erik Persson lyckades avvärja några halvchanser för Villa. På slutet kom istället två mål signerad nr 9 Simon Jansson. 3-1 i 88e min på en omställning som avslutades med att Jimmy Jansson assisterade Simon som blåste ifrån allt och alla och även lurade Säleby upp på läktaren innan han la in 3-1 i öppet mål. 4-1 på straff sedan i slutsekunderna, ingen drömstraff av Simon men Säleby fick inte grepp om bollen som ramlade in i nät. Straffen fixade Felix när han med hög fart utmanade Villaförsvaret.

 Framförallt var det här en skön seger! På något sätt mår man nästan extra bra att vinna just såna här matcher där vi verkligen får ge allt för att brotta ner våra motståndare. Det stod länge och vägde men i nionde, tionde ronden bröt Edsbyn ner Villa och vann till slut helt rättvist. Spelmässigt kanske vi ska vara mest stolta över defensiven en sån här kväll. Var länge sen man såg Villa skapa så lite som man gjorde ikväll och det var mycket Edsbyns förtjänst. Joakim Svensk en fantastisk general där bak och jag lovar att det är här är inte sista gången den här säsongen jag kommer att hylla honom. Tycker han är otroligt bra! Han kommer dessutom i några åkningar offensivt som är väl tajmade och han går när det är läge och det kan också vara ett bra vapen att ha med oss framöver.


Fullt godkänd insats av Edsbyn tycker jag. Villa blekare än man är van att se dem och jag tror Villa kan få en kämpig säsong faktiskt. Har ingen riktigt pålitlig playmaker på mittfältet och när även högerhalven Lars Fall är skadad (nyckelbensbrott) så tappar Villa även det långa spelet. Intressant fortsättning följer.

 Så även för Edsbyn som närmast har två svåra bortamatcher på schemat, Vetlanda och Hammarby onsdag och fredag nästa vecka. Dock har jag fått en känsla att Edsbyns spel den här säsongen kan passa väldigt bra på bortaplan där oftast hemmalaget vill styra matcherna vilket jag tror kan passa Edsbyn väldigt bra. Återstår att se om så blir fallet.


Övriga resultat: Tillberga-Sandviken 3-14. Onödigt stora siffror kan jag tycka! Ljusdal-Sirius 3-3 efter att Ljusdal ledde med 3-0. Klantigt att tappa det är den spontana känslan men vet inte alls hur matchen sett ut. Var inte vad Ljusdal behövde i alla fall att tappa en stor ledning. Vetlanda-Västerås 6-6 efter att VSK gått ikapp på slutet. Tredje raka krysset för Vetlanda, när hände det i bandy sist?

SPELARBETYG:

+++ Joakim Svensk
++ Felix Pherson
+ Joel Edling

 

EDSBYN-VILLA LIDKÖPING 4-1 (1-1)

Edsbyns mål: Simon Jansson 2, Jimmy Jansson, Daniel Liw

Matchfakta >>> http://elitrapport.se/Data/report7485.html

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor