Previous Next

Edsbyn avfärdade enkelt Ljusdal

Edsbyn med i stort sett total kontroll på matchen vann med 1-4 (0-2) borta mot Ljusdal ikväll. Siffror som borde ha varit större sett till Edsbyns stora bollinnehav men effektiviteten var lite sådär ikväll men två nya poäng på kontot i alla fall.

Edsbyn är för dagen en bandyby i stor sorg efter att föreningens stora eldsjäl Sture Norling hastigt har lämnat oss. Det kanske är svårt för alla utanför Edsbyn att förstå vilken betydelse Sture har haft för denna förening. Han jobbade i 40 års tid för föreningen och mestadels då med sponsring där han år efter år efter år drog in miljoner till klubben. Dessutom var han en lottförsäljare av rang och hans sista stora verk var Andelslotteriet där han tillsammans med en stab medarbetare rott i hamn hela sex andelslotterier med 300 andelar per lotteri á 100 kr i månaden. Något som generar föreningen 1 080 000 kr/år.

 

Sture var alltid glad och positiv och kan omöjligtvis ha haft en enda ovän här på jorden. Jag tror alla bandyintresserade personer i Edsbyn som är mellan 20-100 år vet vem Sture var och alla känner i dessa dagar en stor tacksamhet för allt han har gjort för föreningen, bygden och för alla oss bandyintresserade. Jag tror alla tyckte om och beundrade Sture och det går givetvis inte på några rader tacka honom för allt han har gjort för oss. Sture lämnar ett mycket stort tomrum efter sig och vi beklagar alla Stures bortgång och våra tankar går givetvis främst till de närmast anhöriga. Vila i frid Sture.

Läs också dessa fina rader om Sture från Ljusnans Peter Axman >>>http://www.bandypuls.se/bandy/elitserien/sture-hade-stor-del-i-edsbyns-sjal 


Att det sedan spelades om två poäng på Ljusdals IP ikväll hamnar då lite i skymundan som ni förstår. Men Edsbyn gjorde en väldigt stabil insats där och var aldrig någonsin i förlustfara trots att segermarginalen blev ”endast” tre mål till slut. Edsbyns spelövertag var så mycket större än så men den rätta skärpan när det var dags att avsluta anfallen fanns inte riktigt där vilket gjorde att det slutade men fyra gjorda mål ikväll.

Jonas Edling inledde målskyttet i sjätte minuten med en riktig kanon från vänster strax utanför straffområdet och som satt som ett smäck ovanför huvudet på Jonas Svensson. Edsbyns inledningskvart var rejält övertygande och att det bara stod 0-1 efter den speglade inte matchbilden. Ljusdal kom in lite bättre i matchen i en period därefter och skapade bl.a. tre hörnor på kort tid, alla resultatlösa dock.

Istället kunde Edsbyn öka på till 0-2 efter 28 min. Joakim Svensk låg bakom målet med en stark uppåkning följt av inspel in till Jonas Edling som förlängde till Jimmy Jansson som ur lite halvsnäv vinkel ändå flippade in bollen. Jimmy är som vassast när vinklarna är som sämst är känslan! Strax efter målet fick man hjärtat i halsgropen när Daniel Välitalo kastade sig och täckte skott och träffades av Daniel Rexins klubba när han sköt. Stålmannen dubbelvikt av planen där han blev liggande vid sidan ett tag. Men som tur var så gled nr 64 in för spel igen när det var dags för andra halvlek.

Känslan i paus var att Byn hade total kontroll på matchen men ledning med bara två mål är ju inga säkra marginaler. Bollinnehavet gissningsvis 80-20 i Edsbyfavör så långt.

 

Ungefär samma matchbild i andra halvlek och i alla fall jag trodde att Ljusdals krafter skulle tryta men det ska i alla fall Ljusdal ha heder av, att man kämpade och slet matchtiden ut trots underläge i både spel och målfabrikation. Robin Ehn gjorde 0-3 efter 54 min, den bjöd Ljusdal på tack vare slarv i försvaret. Sen reducerade Ljusdal till 1-3 på hörna i 66e min genom Kalle Mårtensson och om det någonstans möjligtvis blev lite nerv i den här matchen så var det i några minuter just här.

Edsbyn skärpte dock tempot lite igen och radade upp två-tre solklara mållägen strax därefter men som brändes vilket i något fall nästan var svårare än att göra mål. Dock kom 1-4 på hörna i 71a min genom Jonas Edling och det målet var detsamma som ”matchen” för Byns del. Mot slutet kontrollerade Byn händelserna och hade lägen till fler mål men dåligt sikte samt bra målvaktsarbete av Jonas Svensson gjorde att det stannade vid 1-4.

Ungefär ”en dag på jobbet” för Edsbyn är känslan. I stort sett alla var väl snäppet bättre och snäppet mer påkopplad i onsdags mot Västerås men många var bra ikväll också. Framförallt Simon Jansson som är stabilt bra hela tiden nu och han är nog den stora nyckeln till hur stor framgången blir den här säsongen. Verkar orka hur mycket som helst! Joakim Svensk också klart bra ikväll. Alltså ungefär som vanligt.

 

Därmed två av dom sex ”givna poängen” inhämtade. Fyra kvar att spela om i matcherna mot Tillberga borta på onsdag och mot Kungälv hemma på fredag innan det sen är dags att fira jul.

Övriga resultat ikväll: Villa-Broberg 9-5, Vänersborg-Kungälv 9-5, Sandviken-Sirius 4-2 (bara), Vetlanda-Hammarby 4-4 och Västerås-Tillberga 9-4.

SPELARBETYG:

+++ Simon Jansson
++ Joakim Svensk
+ Daniel Jonsson

LJUSDAL-EDSBYN 1-4 (0-2)
Edsbyns mål: Jonas Edling 2, Jimmy Jansson, Robin Ehn

Publik: 608

Matchrapport >>> http://www.elitrapport.se/Data/report7543.html

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor