Previous Next

Kryss mot Villa efter dramatiskt slut

Edsbyn ledde matchen i stort sett från början till slut och var det bättre laget men när utvisningarna började hagla i slutet av matchen bjöds Villa in i matchen och kunde kvittera i femte och sista tilläggsminuten. Edsbyn hade då tre man på utvisningsbänken och det var upprörda känslor i Edsbylägret bland spelare och ledare.

Ett par av utvisningarna var inget att säga något om men Joel Edlings var väldigt billig och inte ens domarna verkade eniga när Välitalo plockades ut. Pratade med Thomas Liw efter matchen som ansåg att Edsbyn spelat riktigt bra och var värda att vinna men att domaren rånade laget på en poäng med en ny utvisningsnivå som inte fanns tidigare i matchen. Jag är beredd att hålla med och allt började med att Daniel Andersson i Villa fick en billig utvisning med kvarten kvar.

Matchen i övrigt då? Jo redan efter 25 sekunder gjorde Daniel Liw mål med en kanon i krysset från 20 meter så hårt att till och med Joakim Hedqvist skulle varit avundsjuk. Daniel borde helt klart skjuta oftare med den bössan. Edsbyn fortsatte inspirerat efter drömstarten och hade bud på fler mål men nästa mål blev istället Villas efter en bjudning på mittplan. Simon Jansson revanscherade sig i 14:e minuten när han fri med Borvall satte 1-2 efter en mycket fin genomskärare av Joel Edling. Första kvarten klart till Edsbyn. Även andra kvarten var Edsbyns och bjöd på tre mål varav två till Byn. 1-3 var en repris på 1-2 men den här gången passade Liw till den andra Jansson - Jimmy. David Karlsson var ganska osynlig i matchen men satte naturligtvis ett mål (2-3) innan Jonas Edling satte 2-4 i 32:a sopren efter kvällens första lyra från Edsbyn/Hans Andersson. Ett mycket vackert mål och känslan var att Edsbyn kontrollerade matchen och spelade bra. Bara tre minuter senare kom dock en turlig reducering efter att Bryngelsson träffade en Edsbyskridsko som helt ställde Erik Persson i målet. Innan halvtidsvilan dunkade Felix Persson in en hörna i nättaket till 3-5. Ett resultat som speglade matchbilden ganska bra. Edsbyn bättre än Villa och välförtjänt ledning.

4002 personer såg matchen i den magnifika arenan. Imponerande publiksiffra och arena! Alla sittplatser var slutsålda redan igår när jag försökte boka plats. Tänk om alla städer med en Sparbank kunde få en sån här arena! :) Andra halvlek började i lägre tempo och med en del slarv i båda lagen. Villa flyttade upp och forecheckade mycket högre upp på Edsbyn som blev lite stressade. I 54:e minuten hade Jimmy Jansson bra läge att utöka ledningen till 3-6 efter ett friläge likt anfallet i första (som han satte). Kort därefter två farliga lägen för Villa varav ett mål som blev bortdömt för offside trots stora protester från Villalägret.

Med ca 20 minuter kvar tog Edsbyn time-out och efter detta spelade Edsbyn mer kontrollerat och jag skrev i blocket att det här vinner Byn. 4002 i Arenan trodde nog samma sak och det var så tyst i hallen att en mellanstadielärare hade gått ner i spagat för att få lika tyst i sitt klassrum. Men ni vet ju redan vad som hände från 88:e minuten... Bäst i Villa var utan tvekan Jesper Eriksson som var magnifik och matar Villas vassa forwards med bollar. Villaförsvaret såg dock skakigare ut och måste snäppa upp om det här ska bära hela vägen till Tele2.

I Edsbyn fick Daniel Liw priset som matchens lirare. Joel Edling och hans passningsklubba var minst lika bra som Jesper Erikssons och Välitalo (vilka hörnrus av karln!) var väldigt bra bland många. Även Simon Jansson var riktigt bra idag och fick många lovord från Villasupporters i kön ut från arenan. Jag skulle kunna rabbla upp fler som var bra. Vi förlorade en poäng idag men tog ytterligare en pluspoäng i Brindholms egen tabell. Fortsätter Edsbyn spela som idag kommer vi ta fler pluspoäng och sen hoppas jag nästan att Edsbyn får Villa i slutspelet. Kanske lurar jag mig själv för att jag inte har så långt till Lidköping...

Nästa match: Edsbyn-Vetlanda tisdag kl 15.00.

VILLA-EDSBYN 5-5 (3-5)
Edsbyns mål: Daniel Liw, Simon Jansson, Jimmy Jansson, Jonas Edling, Felix Pherson.
Publik: 4002
Matchrapport >>> http://elitrapport.se/Data/report7580.html
/Pär Ringbo

COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor