Previous Next

Bandypropaganda gav tvåsiffrigt mot Bajen!

Det är skillnad på bandymatcher och bandymatcher! Det vi ikväll har sett är absolut gräddan av underhållning där Edsbyn spelar en bandy som nästan inte finns. I alla fall i 1a halvlek. Hammarby inte urusla utan Edsbyn fantastiska! 10-3 (6-0). Tack!

Ja… Kan vi kräva något mer än det vi fick se i första halvlek ikväll? Jag gör inte det i alla fall! Det var bandy av absolut toppklass i 45 minuter mot ett Hammarby som säkert kommer att säga att dom var urusla men det var dom inte. Det var Edsbyn som var fantastiskt bra och jag hoppas Hammarbylägret väljer den linjen istället och hyllar Edsbyn! Det är Edsbyn värda och då det är sympatiske Göran Rosendahl (och inte Stefan Karlsson) som är tränare i Hammarby numera så har jag en god förhoppning om att han ger Edsbyn det beröm dom förtjänar ikväll. Jag tycker sånt är viktigt! Jag hade gjort detsamma i ett tvärtomläge i alla fall! 

Förutsättningarna var: Edsbyn med samma lag som senast. Hammarby saknade Kalle Spjuth som var sjuk och om jag fattade det rätt så var Markus Kumpuoja med istället för Kalle.

Första halvlek är helt otroligt bra från Edsbyns sida. Det går inte spela bättre bandy i ”trånga” Svenska Fönster Arena. Jag vill också hylla Hammarby som kommer hit och vill spela bandy för det ville dom. Så på något konstigt sätt så känns det nästan lite jävligt att Edsbyn så fullständigt kör över dom också för vilket lag vågar nu komma hit och dansa som Hammarby gjorde? Det återstår att se. För Hammarby var absolut inte det sämsta laget som varit hit utan fartmässigt så var Hammarby ett av de bättre lagen som varit här. Men sen att man råkar ut för Edsbyn ”helt fel dag” för deras del kan ju nästan inte dom rå för. För Edsbyn var mer än kliniska ikväll och inget lag i Sverige hade stoppat Byn ikväll. Så är det!

Showen började redan i första minuten. När Simon Jansson efter 55 sek gjorde 1-0 Byn så hade vi redan haft ett bra läge genom Daniel Liw före det. Daniel grät inte för det utan bjöd Simon på bästa mackan fram till friläge halvminuten efter och Simon satte bollen stenhårt i nättaket av alla ställen. Sen dröjde det till 14e min innan andra målet kom och fram till dess utmanade Hammarby oss bra och fick stundtals bra tryck på Byns försvar men utan att skapa den riktigt heta chansen. Men jag menar, tro inte att Hammarby inte försökte för det gjorde dom.

Men Edsbyn gjorde som sagt en offensivt klockren första halvlek och även om man gjorde sex mål så gjorde Byn inte mål på alla chanser utan Patrik Hedberg i Bajenmålet gjorde en bra halvlek ändå. Dock räckte han inte till när Byns show fortsatte med:

 

2-0 Jonas Edling på Byns andra hörna, 14 min. Mitt i målet.

3-0 Martin Frid 19 min. Av många snygga mål så sitter den här bra på näthinnan. Hans Andersson slår en perfekto lyra och Martin åker och kommer så rätt till den. Plockar ner den ett par meter bakom Bajenförsvaret och får ner Hedberg och lyfter in bollen.

4-0 Jonas Edling på Byns fjärde hörna, 26 min. Som tur var inget ansikte i vägen här. Kvällens hårdaste, det bara small uppe i vänstra krysset. Edling kommer att leverera procentuellt fler hörnmål från nu och framåt, har för mig jag skrev nåt sånt inför Vetlanda hemma. Om man får skryta lite. Så kommer det att bli! 

5-0 Simon Jansson 37 min. Gudomligt snyggt mål det här också. Felix Pherson lägger en bollen i djupet till Jimmy Jansson som i sin tur har blicken att se Simon komma stormande vid bortre stolpen och sätter bollen på Simons blad och 5-0 Byn.

6-0 Simon Jansson 41 min. Solonummer med enorm kraft bakom! Simon är ju given i ett landslag när han är på kvällens spelhumör. Målet är galant när Simon kommer med fart mot minst fem Bajare och lirkar sig igenom och drar upp bollen högt bakom Hedberg.

6-0 i paus!! Hammarby utnyttjade sin timeout efter Byns 4-0 och visst föll Bajens spel ganska rejält efter Byns 3-0 men för vilket lag har det inte gjort det? Edsbyns halvlek är som sagt helt fantastisk. Det är fart. Det är variation i spelet med lagom dos spel efter isen och lagom mycket spel i luften. Det är kliniska avslut. Det är i stort sett ett felfritt försvarsspel. Eller ja, det är väl felfritt om vi inte släpper in några mål? Jag vet inte, vi kan ha sett den perfekta halvleken för denna säsong! Tro inte att det går leverera så här på beställning framöver för det gör det inte. Men var glad och stolt om ni har sett halvleken live! 

Att andra halvlek skulle kunna matcha den första det är i princip omöjligt! Det är mentalt i stort sett omöjligt att ”nollställa” i paus och säga att man ska gå ut och göra en lika bra andra halvlek. Man kan säga det men det går inte göra det i verkligheten. Men utifrån det så gör Edsbyn också en helt godkänd andra halvlek. Det gör även Hammarby som bjuder upp och försöker spela bandy även den halvleken. Jag tycker som sagt att Hammarby ska hyllas för det även om man själva såklart vill glömma den här matchen så fort som möjligt.

Simon Jansson satte sitt fjärde mål (gjorde fyra mål även borta mot Hammarby) i upptakten av andra halvlek, serverad av Hans Andersson. Sen tilläts Hammarby göra två mål innan vi fick se en repris på 3-0 målet när Daniel ”Popa” Jonsson med en perfekt lyra friställde Martin Frid som helt fri satte sitt andra för kvällen fram till 8-2. Alla mål värmer men faktiskt så värmer det lite extra när Frid gör mål. Han har så otroligt ”mycket bandy i sig” och som publik så vill man se såna lirare så det är bara att hoppas att Martin vågar fortsätta på den här linjen med sina offensiva utflykter.

Till slut blev det alltså 10-3 när Simon Jansson avslutade med två superassist fram till Jimmy Jansson och Jonas Edling som ogärna kunde bränna dom lägena. Av många, många, många bra ikväll så lyser nr 9 mest ändå. Simon gör en otroligt bra match, kanske karriärens bästa? Men det som gör det hela ändå är att ALLA är så bra! Skulle gå att nämna precis vem som helst egentligen. Väljer att ta en sån som Daniel Liw. Visst, han kom tillbaka från skada och gjorde tre mål mot Tillberga och två mot Kungälv, men även om han gjorde det bra då så var han inte lika vass då som ikväll. Ikväll var det fladder på tröja nr 10 igen och ja, får vi upp Daniel på fladdernivå igen, var ska då det här sluta?

Det man lite tänker är, kan man frysa in och bevara en sån här form i drygt två månader framåt? Man önskar det gick göra det men så är det ju inte. Vi visar dock att vi är mycket förtjänt av en topp-4 plats i tabellen och jag tror inte Edsbyn släpper den nu. Nu ligger vi på +3p i ”34p-kalkylen” och lite är man ju sugen och börja räkna på om vi kan nå Västerås på andraplats (?). Det gör vi dock inte nu utan nu njuter vi utav bara tusan av kvällens insats. Hela helgen kan vi njuta, framåt måndageftermiddag kan vi väl börja fundera på nästa match som är mot Broberg borta på onsdag. Då står det 0-0 igen.

Ikväll blev det dock 10-3 mot Hammarby i en match vi sent ska glömma. TACK för underhållningen Edsbyn och tack Hammarby för att ni bjuder upp och spelar bandy. 

Övriga matcher ikväll: Storsegrar även där, Villa-Kungälv 10-2 och Vänersborg-Kungälv 11-2. Joakim Hedqvist fyra mål för Vänersborg.

Helgens matcher: Lördag: Kalix-Ljusdal (14.00), Sandviken-Bollnäs (15.00), Vetlanda-Tillberga (16.00). Söndag: Västerås-Broberg (15.00)

SPELARBETYG:
+++ Simon Jansson
++ Daniel Liw
+ Martin Frid

EDSBYN-HAMMARBY 10-3 (6-0)
Edsbyns mål: Simon Jansson 4, Jonas Edling 3, Martin Frid 2, Jimmy Jansson

Publik: 1603

Matchrapport >>> http://elitrapport.se/Data/report7589.html

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor