Previous Next

Sömnig start men säker seger till slut

Edsbyn gjorde sitt jobb mot Sirius ikväll och vann med 7-4 (2-3). Trögstartat var det men sedan kom Byn upp på bra nivå och vann till slut matchen säkert och i andra halvlek var Byn tämligen överlägsna.

Det blir bara några korta rader den här gången. Som sagt, Edsbyn trögstartade. Trots ledningsmål i sjunde min av Simon Jansson så var Edsbyn dryga tio minuter senare i underläge 1-3 i den här matchen. Edsbyn tog här helt klart för lätt på uppgiften och det var inte långt borta att Sirius seglade ifrån än mer faktiskt. Bl.a. hade Mattias ”Tisen” Hammarström ett klockrent stolpskott innan Byns ledningsmål innan han sedan kvitterade Byns ledning. Därefter drog junioren Johannes Camilton in två hörnor. Av glädjen att döma kanske hans två första mål i Elitserien? Vill tro det. Grattis isf.

 Sirius trogna supporterskara Västra Sidan förgyllde Svenska Fönster Arena med ett besök denna kväll och ja, dom imponerade lika mycket som Sirius och sett över 90 min t.o.m. mer än sitt lag. Här vid ställning 1-2, 1-3 åkte klädpaltorna på överkroppen av på hela klacken så resten av första halvlek sjöngs i bar överkropp. Hatten av verkligen för dessa supporters! 8-10st var dom men röststarka som 30-40 personer. Mer sånt! 

Efter Sirius två hörnmål skärpte sig Byn lite och vaskade om inte annat fram en massa hörnor. Hela åtta stycken, samtliga från höger (!), finns noterade under halvlekens andra hälft. Det skulle också dröja till den åttonde innan Byn fick in sitt andra mål. Otroligt snyggt dessutom på en spelhörna med Daniel ”Popa” Jonsson och Simon inblandad i förspelet innan Jonas Edling fick äran att skicka in bollen i nät. Viktigt mål till 2-3 i 44e min.

I andra halvlek var det ett mer taggat Edsbyn som kom ut till spel och egentligen hela halvleken igenom parkerade Edsbyn på Sirius planhalva. Även utdelningen skulle komma i jämn ström med en riktig smällkaramell till kvittering av Hans Andersson på halvlekens första hörna i 52a min. Rakt upp i första krysset. Sen bar Farmers fram laget mycket bra också och det var nästan bara en tidsfråga innan Byn skulle ta över även det målmässiga kommandot i matchen. Det gjorde Byn i 68e min när Hasse frispelade Jonas Edling som åkte in med 4-3 bollen.

Sedan rann det på! Byn gick ifrån till ledning 7-3 innan Sirius tilläts reducera till 7-4. Jonas Edling blev till slut fyramålsskytt och det vore verkligen klockrent om vi fick igång Jonas så han gör ett par baljor per match framöver. Kurvan pekar helt klart åt rätt håll på Jonas och även en del andra, tänker nog främst på Hans Andersson som var bra igen ikväll. Defensivt lite mer tafatt denna kväll, i alla fall i första halvlek.

Men huvudsaken vi vinner matchen tycker jag, att inte innehållet är tiptop kan jag ha överseende med ändå. När dessutom Bollnäs förlorade med 7-3 i Vetlanda ikväll så gick till slut alla (?) hem med ett leende på läpparna ändå efter att kl 19.20 säkert ha haft ett helt annat ansiktsuttryck. För då ledde Bollnäs också…

Så vi passerar därmed Bollnäs i tabellen och är nu en poäng före plus att Byn även har klart bättre målskillnad. Hoppet om en drömmatch i Västerås söndag 1 feb kl 16.00 lever än alltså! Tänk om vi kunde få åka dit och fortsatt ha chans att spela åt oss andraplatsen! Det är upp till oss själva om det ska bli så… 

Nu blir det uppehåll för landskamper mot Ryssland så nästa match är nästan två veckor bort, nämligen onsdag 28 jan mot Kalix borta. Lurig match! Följt av nästa luriga match, Vänersborg hemma fredag 30 jan. Men det tar vi då, nu mår vi bra fram till dess!

SPELARBETYG: 
+++ Hans Andersson
++ Joel Edling
+ Jonas Edling

EDSBYN-SIRIUS 7-4 (2-3)
Edsbyns mål: Jonas Edling 4, Simon Jansson, Hans Andersson, Daniel Jonsson

Publik: 1306

Matchrapport >>> http://elitrapport.se/Data/report7606.html

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor