Previous Next

Heroisk kämpainsats gav två nya poäng!

Edsbyn tog efter omständigheterna en mycket meriterande seger borta mot Kalix ikväll, 2-4 (1-2). Rena sjukstugan igår men några fler på benen idag och dessutom snörade legenden Magnus ”Kuben” Olsson på sig grillorna och då blev det seger i Palleland!

Det var med chock man läste att halva Edsbyns startelva var knockad under gårdagen. Simon/Hasse influensadäckad hemma, Daniel Liw hemma då man väntar sitt första barn, Jocke Svensk och Daniel ”Popa” Jonsson insjuknade på vägen upp. I det läget kändes två poäng ikväll orealistiskt! Läget i morse var att Popa var lite piggare och han lämnade klartecken för spel på förmiddagen. Svensk däremot var det sämre prognos på även i morse men han blev lite piggare under eftermiddagen och kunde ställa upp till spel innan det var klart.

Med på planen fanns också Magnus ”Kuben” Olsson! Han hade skridskorna med sig då Byn skulle ha en lättare träning på förmiddagen idag och till slut blev det alltså spel för Kuben som fick göra ca 30 min och gjorde det bra enligt Thomas Liw. Frågan är också om inte Kuben är den äldste spelaren som spelat Elitserien någonsin? I alla fall om man ska tro matchrapporten på Elitrapport! Hatten av oavsett för Edsbyns störste spelare genom tiderna!

Thomas Liw var kontrollerat glad och framförallt mycket stolt över lagets insats och hyllade hela kollektivet som verkligen vann dom här poängen tillsammans. – Vi hade bestämt oss att vi skulle ta det här, det fick vara hur jävligt det ville men vi bara skulle ha med oss två poäng hem. Vi vinner helt rättvist också, jag har t.ex. 10-2 i avslut till oss inom straffområdet sett över hela matchen. Dessutom räddar Kalix mv en straff från Jonas.

Jimmy Jansson gav Byn ledningen redan efter två minuter. Daniel ”Popa” Jonsson lyfte fram Jimmy till ett friläge och Jansson gjorde inget misstag. Kalix kvitterade dock efter dryga 10 min och det stod sig nästan en halvtimme sen innan Martin Frid gjorde ett riktigt viljemål där han avslutade med att vispa in bollen med en hand. Thomas berättade att Martin Frid och Mattias Andersson spelade nonstop på mitten (minus en varsin utvisning då).

 1-2 i paus var rättvist. Sen jätteläge till 1-3 i upptakten av andra men istället en sur kvittering strax efter till 2-2. Men Edsbyn skulle ju vinna den här matchen och gjorde också så! Jonas Edling drog dit 2-3 på hörna tre minuter efter Kalix kvittering och Oscar Wikblad avslutade matchens målskytte redan i 54e min när han var framme först och rakade i en retur efter en Jocke Svensk-utflykt som Björn Hellman i Kalix kasse avvärjde men Oscars retur kunde han inte stå emot.


Två poäng i Kalix känns ju alltid oerhört sköna men minns inte att en tvåpoängare någonsin känts skönare än den här! Den här segern ger otrolig energi med dom förutsättningar Edsbyn kom till match med. Det känns som finns något ”extra” att plocka fram ur den här Edsbyupplagan och det ska bli väldigt intressant att se var den här säsongen slutar…

Vänersborg hemma på fredag är nästa uppgift! Alltid svårspelat mot dem. Men tänk om vi kunde vinna den matchen också och duka upp för en drömmatch i Västerås kommande söndag! Det får vara drömmar än så länge, om 48 timmar vet vi sanningen.

Övriga matcher ikväll: 

Bollnäs-Hammarby 3-8: 
Såg matchen på Bandypuls, rättvis bortaseger även om det rann iväg lite på slutet när Westh satt utvisad och Jens Wiik fick utgå. Adam Gilljam och Robin Sundin åkte sönder Bollnäs. Endast 1400 pers i ”bandytokiga” Bollnäs ger underbetyg och knäpptyst på läktaren förutom klagokören på domartrion då. 

Sirius-Tillberga 2-3: Tillbergas första seger. Har luften fullständigt gått ur Sirius efter signalerna om uteblivna löner i slutet av säsongen? Kanske förståeligt och fortsätter det så här kan Sirius få problem att hänga kvar t.o.m.

Vänersborg-Västerås 6-7: En svängig match där lagen bytte ledning med varandra matchen igenom. Starkt av VSK att vända tillbaka i andra halvlek. Jonas Nilsson fyra mål minst, framgick inte vem som gjorde sista målet då Elitrapport verkade packa ihop på slutet där.

Sandviken-Broberg 9-2: Förkrossande och förnedrande siffror för Broberg. Broberg känns inte lika vassa i år som ifjol ändå. Man flaxar till ibland men ändå för sällan för att det ska bli mer än kvartsfinal i år igen. Patrik Nilsson saknades i SAIK dessutom men Erik Pettersson var med, och gjorde fyra mål.

KALIX-EDSBYN 2-4 (1-2)
Edsbyns mål: Jimmy Jansson, Martin Frid, Jonas Edling, Oscar Wikblad 

Publik: 708

Matchrapport >>>
 http://www.elitrapport.se/Data/report7616.html

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor