Previous Next

Västerås för starka i sin hemmaborg

Vi hade över 90 min inte så mycket att hämta mot ett bra Västerås idag utan hemmalaget vann med 6-1 (2-0) och spelade på så vis bort oss från andraplatsen. Sandviken och Västerås blir klara favoriter när slutspelet börjar, övriga slår ur underläge.

Vi kom till spel utan Simon Jansson och Martin Frid även idag, lika som i fredags. Det var frågetecken för ett par spelare till under lördagen men övriga kom till spel. Dock var det ett offensivt ganska kraftlöst Edsbyn vi fick se idag. I alla fall i jämförelse med Västerås som istället var väldigt kraftfulla i det dom tog sig för i offensiven. Mot ett undre halvan lag har säkert Edsbyns insats idag kunna räckt till poäng men hur man än vrider och vänder på den här matchen så kan man inte få det till att OM det eller OM det hade hänt så har vi kunna vunnit idag. Nej, Västerås var för starka (starka mer än gudomligt bra) för Byn idag, det är bara att erkänna.

 Sen hade vi väl ändå i vissa sekvenser lite marginalerna emot kan jag tycka. Vi hade ett strafftillbud i 8e min (riktigt hur hett står jag för långt ifrån för att kunna säga) och direkt så fick jag känslan att den där Hyvärinen skulle göra korstecknet men icke. Istället omställning VSK och 1-0 i den andra buren halvminuten efter = lite marginaler emot. Målet var en stark prestation av Simon Folkesson som tagit ett kliv i utvecklingen sen han kom till Västerås. Ett ledningsmål för VSK som Byn hade behövt i den här matchen.

Ledningsmålet stärkte istället VSK som kom på bred front och med bra fart när man kom i sina offensiva attacker. Det jag tyckte skiljde lagen mest i första halvlek var att VSK:s spelare utan boll åkte mer skridskor och gjorde det mycket i Byns försvar vilket gav bollhållaren fler alternativ vilket då även gjorde att VSK hade ett effektivare passningsspel än vad Byn hade. I Edsbyn hade inte den som drev in bollen på offensiv planhalva ibland några alternativ alls utan det kändes som vi mer ”gled och gömde oss” på nåt sätt, eller fick bollen när vi var på väg hemåt.

Sen bjöd vi Västerås på 2-0 och sånt bör vi inte göra mot så här bra lag. Jocke Svensk tappade boll till Johan Esplund som hittade Ted Bergström som hittade målet. Tid 20 min och så långt rätt bra utdelning för Västerås. Vi hade lägen vi också men ofta kom avsluten i utkanten av straffområdet och oftast blev dom också plockpotatis för Andreas Bergwall som inte heller släppte några returer. 2-0 i paus. I bollinnehav ganska jämnt men som sagt mer kraft bakom det VSK gjorde.

I andra halvleks upptakt tyckte jag att Edsbyn hade sin bästa period. Då trummade vi på rätt friskt i en kvart och då var det också bättre skridskoåkning på spelare utan boll hos Byn och genast blev det lite mer att hålla reda på för VSK-försvaret. Men oturligt nog så kom 3-0 till Västerås i den 56e min. Det blev registrerat som ett självmål och var så också men har nog blivit mål i alla fall då VSK kom två mot Erik nästan och jag undrar om det kanske var Välitalo som kastade sig in i situationen och styrde in bollen i eget mål. Kvittar vem egentligen, 3-0 blev det trots att Byn började bra.

Edsbyn fortsatte också bra ända fram till reduceringen. För 3-1 skulle komma på Byns fjärde (och sista) hörna i den här matchen efter timmen spelad. Hans Andersson rakt upp i nättaket. Men sen går sista halvtimmen till Västerås och till slut ganska klart också. Vi är med och är lite delaktig även i deras 4-1 mål tycker jag då Hasse slår ett alldeles för billigt frislag i famnen på Bergwall när vi har mycket folk med uppe i straffområdet. Västerås startar iofs anfallet nere på egen högerkant men innan Byn hunnit tillbaka i sina grundpositioner så har Västerås mycket effektivt sågat sig fram över hela banan innan Esplund drar dit 4-1 högt bakom Erik. Tid 67 min. Strax före det hade även Västerås ett stolpskott kan nämnas.

4-1 blev också spiken i den här matchen, efter det var Byn inte i närheten av Västerås. Det blev 6-1 till slut efter hörnmål av Patrik Sjöström och ett distansskott efter hörna av Anders Bruun. Sen var det också närmare 7-1 och kanske 8-1 också än 6-2 på slutet.

Västerås vinner som sagt rättvist och för att kunna rubba VSK på bortaplan måste vi först och främst ha alla spelare friska och fräscha. Sen kanske det inte räcker ändå men dock är känslan att vi har kapaciteten att rubba VSK om vi har en bra dag och kommer upp på nivå. Nu orkade vi inte sätta VSK:s försvar på prov idag men just VSK:s försvar går det absolut att ”tala med”, det är jag ganska övertygad om. Hörde Simon Folkesson sa i en radiointervju efteråt att ”vi vet ju att dom vill ha mycket boll så vi lät dom ha det för det händer ändå inte så mycket när dom har den”… Skulle gärna vilja möta VSK i en bäst av fem matchserie och bevisa motsatsen!

Det var två bra lag som möttes idag (även om Byn setts bättre än just idag) men det var absolut inte den klassen på domartrion. Dom avgör ingen match men team Hyvärinen gör en svag insats tycker jag. Ingen fingertoppskänsla nån gång under matchen och en väldigt ojämn nivå i sina bedömningar. Väldigt petig på att frislag skulle slås från exakt rätt ställe ena sekunden för att halvminuten efter tycka det är ok att slå ett frislag 10-15m för långt fram. Nej det var en av säsongens sämre domarinsatser vad jag kan minnas men när det är slutspel ska väl även en del domarteam ha gjort sitt för säsongen också.

Nu ska vi inte lägga oss ner och dö för det här, att få stryk av VSK är ingen skam. Nu får vi sikta på att behålla tredjeplatsen och ta vara på den lilla fördel den har gentemot fjärdeplatsen = då får man göra ett kvartsfinalval med två alternativ att välja bland i alla fall. Sen får vi se till att friskna på och föda lite barn så vi har allt sånt avklarat till det är dags för SM-slutspel. Två veckor bort är slutspelet som börjar lördag 14 februari.

Men först har vi Ljusdal hemma på onsdag, Tillberga hemma på lördag kl 16.00 (fri entré då) samt Kungälv borta i sista omgången tisdag 10 feb.

SPELARBETYG:
+++ Daniel Liw
++ Joel Edling
+ Erik Persson

VÄSTERÅS-EDSBYN 6-1 (2-0)
Edsbyns mål: Hans Andersson

Publik: 1838

Matchrapport >>> http://elitrapport.se/Data/report7629.html

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor