Previous Next

Inför: Edsbyn-Broberg

Efter en tuff och lyckad match nere på Zinken i fredags är det nu dags att ladda om för ett möte med Broberg hemma i morgon onsdag. Ett Broberg som börjat serien bra och det känns verkligen som det kan vara ett fartfyllt derby som väntar.

Det blev tre poäng av fyra möjliga i förra veckans två bortamatcher. Ett facit som känns mer än godkänt och det gör att vi just nu ligger på plus (+1p) i undertecknads kalkyl som utgår från att vi ska ta 34p i grundserien (= ger god chans till fjärde plats). Matchen i fredags är verkligen en match man kommer att minnas länge. Vi leder alltså med 0-5 i paus borta mot Hammarby, leder också med 0-6 och 1-7 innan Hammarby putsar till siffrorna till 4-8. Första halvlek var klinisk av Byn, taktiskt klockren samt mycket bra effektivitet samt två (!) straffräddningar av Henrik Karlström i ett mycket viktigt läge vid ställningen 0-3 och strax före paus. 1-3 där och det kan svänga också med hjälp av hemmapublik m.m. Som det nu istället blev så var det rödblå dominans på både planen och läktaren där Farmers dominerade klart.

Nu gäller det dock att glömma den matchen. Nu gäller det Broberg, vi är favoriter och vi vet att vi saknar Daniel Liw som blir borta ett bra tag framöver. Få se hur vi tacklar det då. Lär innebära Mattias Andersson eller Mattias Larsson från start i så fall. Plus kanske Jonas Edling med i laget i morgon igen? Vilade ju mot Hammarby mest p.g.a. säkerhetsskäl och då en mjuk is utomhus sliter mer än en inomhusis. Så spel i morgon och vila lördag för Edling kanske? Vi ska klara av att spela bandy utan Daniel Liw någon gång i framtiden också så istället för att se det från den negativa sidan så tror jag det kan vara bra att testa på något sådant också. Sen givetvis oerhört tråkigt för Daniel själv då man också anar att ju äldre man blir desto längre tid är det risk att det tar att läka ihop också. Kämpa på Daniel!

Broberg har imponerat så smått i inledningen. Är dock nere på jorden igen efter fredagens match hemma mot Västerås som gurkorna vann med imponerande 9-3. Men Broberg har vunnit borta mot Vänersborg som största skalp samt också vunnit den luriga bortamatchen mot Sirius samt vunnit rätt komfortabelt hemma mot Kalix, något vi inte fixade. Laget känner vi i stort sett igen sen ifjol men där det ändå finns i alla fall tre nya namn i Vadim Arhipkin, Adam Wijk och Simon Blomkvist. Den förstnämnde är väl mest tongivande av dem men efter vad jag läst gör både Adam och Simon också bra intryck så här långt. Ett fjärde nytt namn är mv Henrik Rhenvall som storspelade borta mot Vänersborg och som verkligen tagit upp kampen om förstaplatsen i buren mot tidigare ”givne” Dennis Wasberg. Intressant att se vem som står i morgon.

Lika är det ju i vårt lag. Erik Persson har väl känts som nr 1 men Henrik Karlström gjorde en väldigt bra match på Zinken i fredags och har verkligen också han alla möjligheter att matcha Erik i kampen om förstaplatsen i Byns kasse framöver vilket känns kul. Konkurrens är alltid bra!

Intressant derby väntar! Jag tror att både Broberg och Edsbyn har ett spelarmaterial som passar väldigt bra på bortaplan den här säsongen vilket gör att jag tror Broberg blir riktigt farliga i morgon. Kontringsskickligt gäng som vi måste ha den största respekt för!

Full omgång i morgon. Jo det är sant: Edsbyn-Broberg, Villa-Bollnäs, Hammarby-Tillberga, Västerås-Sirius, Vetlanda-Kungälv, Sandviken-Ljusdal, Vänersborg-Kalix.

Kom också ihåg att anmäla er till Målpengen! Visst är det väl värt att bidra med 2 kr/mål Edsbyn gör i Elitserien? Ifjol gjorde Edsbyn 142 mål. Enligt senaste rapporten är vi tillsammans uppe i 342 kr/mål men i alla fall undertecknad har en förhoppning om att vi ska komma upp i 400 kr/mål innan matchstart i morgon! Det fattas alltså att 29 personer anmäler sig… Det fixar vi väl? Just nu ligger vi efter Bollnäs i den här insamlingen och dom har väl aldrig slagit oss i någon insamling tidigare? 

Anmäler er gör ni här >>>https://docs.google.com/forms/d/1hVlIIUwJlbtg02bE2Wf0OrlxLBRsim-77UtDckuODBM/viewform?c=0&w=1 

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor