Previous Next

Inför: Edsbyn-Bollnäs

Snart är det dags! För matchen som handlar om så mycket mer än bara två poäng! Det prestigefyllda derbyt mot Bollnäs står för dörren. Ovissare än på många år och vinnaren i morgon går garanterat stärkt ur det här!

Faktiskt länge sen en seriematch mot Bollnäs kändes så öppen och oviss och anspänningen inför morgondagen har redan smugit sig på. Det är häftigt att vi får vara med om såna här matcher, lovar att det vattnas i munnen bland både spelare, ledare och supportrar inför morgondagens batalj. Det är lite annat det här än matcher mot Kungälv och Tillberga t.ex. trots att det ”bara” spelas om två poäng i morgon också. Men äran är värd mer än två poäng och särskilt i år är känslan då man ännu inte säkert kan säga vilket av lagen som är ”bäst för säsongen!”

Edsbyn kommer till derbyt med en vinst i ryggen (Sirius) och Bollnäs en förlust (Hammarby). Bägge lag har lite blandat och gett hittills, mest Byn och det både i positiv och negativ bemärkelse. Seger och åtta mål på Zinken imponerar från Byns sida. Förlust hemma mot Kalix imponerar inte… Bollnäs har i tabellen två poäng mer än Edsbyn, tio mot åtta, och har väl gjort ”det man ska” men ändå inte mer tycker jag. I min bonuspoängstabell ligger dock Edsbyn före Bollnäs! Där ligger Edsbyn just nu på +-0 poäng medan Bollnäs med ”samma krav” ligger på -1 poäng. I den kalkylen ingår dock två poäng för Edsbyn i morgon för att vi fortsatt ska ligga före Bollnäs.

Har ingen koll på skadeläget i Edsbyn mer än att Daniel Liw är ur spel då. Räknar med att Hans Andersson spelar men har inte kollat upp det. Om Hasse kan spela får vi en bredare repertoar är känslan då vi med Hasse får ett bättre långt spel. Dock tycker jag Mattias ”Taggen” Larsson gjort bra insatser när han fått chansen men det är ju ändå inte i Hasse/Popa klass och det är det ingen som krävt heller. Jag tycker ändå ”Taggen” är en av säsongens mest positiva överraskningar så här långt med bra fart och just att han vågar ta för sig.

Edsbyn har som sagt fladdrat lite i prestationerna och det gör också att man inte riktigt vet vad som komma skall i morgon heller. Eller egentligen är det väl kanske mer resultaten än spelet som fladdrat, spelmässigt har vi väl bara en rejäl dykning och det var mot Kalix. I övrigt är det väl bara stabila insatser och bra insatser så här långt. Utan att vara enögd så har vi nog också gjort oss förtjänt av någon mer poäng än dom åtta.

Bollnäs då? Ja jag vet inte riktigt i vilket fack jag ska placera in dom än… I Champions Cup imponerade laget otroligt mycket på mig och just där och då kändes laget som ett finallag i mina ögon! Låter konstigt att dra så stora växlar på en försäsongsturnering kanske men dom kändes vassa då så att hög kapacitet finns i laget det råder inget tvivel om. Det är väl också så att Bollnäs har morgondagens derbys två starkaste kort i Daniel Berlin och Per Hellmyrs. Edsbyn har ett jämnare lag och det jag hoppas på, och alltmer även börjar tro på, är att Edsbyns kollektiv i långa loppet är starkare än Bollnäs med sina fixstjärnor. För samtidigt som många spelare i Edsbyn tagit klara kliv i rätt riktning från Champions och framåt så känns det inte som Bollnäs ”komplementspelare till Berlin/Hellmyrs” gått i samma riktning. Visst, jag går på min egen magkänsla där då jag inte sett Bollnäs så mycket (tjuvkollade dock Vetlanda hemma) men är det någon magkänsla jag gärna har rätt under säsongen så får det gärna vara den!

I morgon gäller det också för spelarna att ”hålla fan på sig” trots att det handlar om ett derby… Det är så små marginaler i vissa matcher att t.o.m. en onödig utvisning kan avgöra en match. Vi har tagit några såna hittills och kanske vi t.o.m. förlorar matchen mot Broberg på det. Så inga onödiga utvisningar i morgon tack utan använd energin på rätt sätt!

Vi ska alltså klara oss utan Daniel Liw i morgon. Försvinner mycket rutin där som kan vara viktig i såna här matcher. Samtidigt ligger scenen öppen för andra istället. En sak som imponerat på mig är samspelet mellan Joel Edling och Jimmy Jansson. Jimmys åkningar som forward verkar passa Joels blick för spelet samt hans vassa passningsklubba ypperligt. Kanske avgör den duon i morgon? Gärna för mig!

Avslag kl 16.00 alltså och en mycket intressant lördag väntar. Ska också bli intressant att höra vilken av klackarna som vinner ”klackmatchen” i morgon. Känns som dag och tid talar för riktigt bra tryck från läktarplats i morgon! Hua, det här blir en rysare på alla sätt!

Avslutar med att rikta ett stort tack till alla som har anmält sig till Målpengen. Just nu uppe i 515 kr/målet efter en fantastisk spurt sista två veckorna! Är det fortfarande någon som glömt att anmäla sig så gör det här >>>https://docs.google.com/forms/d/1hVlIIUwJlbtg02bE2Wf0OrlxLBRsim-77UtDckuODBM/viewform?c=0&w=1

Två kronor per mål Edsbyn gör i Elitserien är vad det handlar om. I morgon känns varje mål värt tio gånger mer än så!

Ha en fortsatt bra kväll!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor