Previous Next

Inför: Edsbyn-Kungälv

Två av gårdagens vinnarlag möts i Svenska Fönster Arena i morgon när Edsbyn tar emot Kungälv som igår slog Västerås hemma med 6-3. Imponerande och Kungälv åker till Edsbyn i ett litet mysläge, nederlagstippad som man är.

Edsbyn har nu fixat två av dom tre matcher där kravet var seger i alla tre! Ljusdal, Tillberga är avklarade men den svåraste återstår då jag är tämligen övertygad om att Kungälv kommer att sälja sig dyrt i morgon. Det brukar vara svårt att nysta upp Kungälvs försvar och ganska säkert väntar en match där det för Edsbyn gäller att ha stort tålamod.

Edsbyn kommer dock till match med ett mycket bra självförtroende och har vi som sagt bara tålamod dessutom så ska vi väl över 90 min kunna brotta ner Kungälv tycker jag. Nu såg jag såklart inte gårdagens match men Edsbyn verkar ha gjort sitt jobb och det utan att behöva ”bottnas” om vi ska ta det på travspråk. Vi har nu dessutom ett bättre hörnskytte än vi hade i början på serien då Jonas Edling finns med i den uppställningen. Det underlättar även för övriga skyttar/varianter då Jonas dra på sig mest rus kontra tidigare då motståndarna inte visste vem dom skulle rusa på! Skytte brukar kunna vara avgörande i matcher av den typ som jag inbillar mig morgondagens blir.

Kungälv kommer alltså även dom från seger igår. En imponerande sådan mot Västerås med 6-3. Laget låg där under med 2-3 med dryga 20 min kvar att spela men vände på steken och vann alltså med 6-3. Bra spridning på målskyttet också då sex olika spelare delade på det. Annars så är det nyförvärvet nr 6 Lukas Persson som dragit på sig rubrikerna så här långt då han ensam gjort en tredjedel av lagets mål så här långt, 14 av 43 mål. Lukas kommer närmast från Tellus och utan att vara riktigt säker så tror jag att han före det spelade i Motala (?). Jag kan inte alls Lukas så men i alla fall jag tänker ta en extra titt på Kungälvs nr 6 i morgon.

 

Skulle sitta väldigt skönt med ännu en seger i morgon, då kan vi helt utan press börja ladda för annandagsderbyt sen. För på Sävstaås är vi inte favoriter på annandagen utan där ligger pressen på hemmalaget men Sävstaås är en arena som ändå ger bra vibbar. Men, men dit får vi inte blicka redan utan först Kungälv. För skulle det bli förlust i morgon blir känslan genast en helt annan.

Ytterligare fem matcher i morgon: 
Hammarby-Broberg: Där blir Hammarby nu gigantiska favoriter men det vet jag väl inte om jag tycker dom ska vara. Favoriter javisst, men 1,28 på Bajen och 6,00 på Broberg som Svenska Spel har känns fel i mina ögon. Ljusdal var bra med mot Bajen länge igår innan det ramlade in fem mål på 8 min. Dessutom blev Carl-Johan Rutqvist knäskadad i Bajen och han lär bli borta ett tag. Tror Broberg har chans här. Bajen till 1,28 är ospelbart alla dagar i veckan.

Vänersborg-Sandviken: Vänersborg väldigt bleka igår tydligen och laget uppträder ostabilare än jag trodde dom skulle göra. Så när nu Sandviken står på andra sidan så lär det bli ny förlust för Vänersborg, med 3-4 mål gissar jag.

Ljusdal-Tillberga: Nu då Ljusdal har ni er chans till första vinsten! Håller verkligen tummarna för att den kommer här då jag tycker Ljusdal gjort sig förtjänt av det. Samtidigt, vad spelar det för roll hur det går i den här matchen? Bägge lag blir ju kvar bland de fyra sista lagen i alla fall och får kvala. Håll med om att matchen varit klart intressantare om t.ex. sista laget i Elitserien åkte ur. Men Ljusdal vinner med 6-4 i alla fall.

Västerås-Bollnäs: Här är det också galet satta odds hos Sv Spel tycker jag. 1,48 VSK och 4,25 Bollnäs. Västerås är inte bra just nu och det kan inte vara bara det att Esplund är borta som är anledningen. Nej, Västerås är i en svacka alternativt att man gick lite ”överbra” i början vilket jag lite börjar tro också faktiskt. När vi summerar säsongen tror jag t.ex. Edsbyn gått längre än VSK. Mycket möjligt Bollnäs också. Jag tror Bollnäs har en jättebra chans att vinna i morgon och än mer piska upp temperaturen till annandagen. Tips: 2-4

 

Villa-Kalix: 1,10 – 11,25 har Sv Spel satt på den matchen! Chansspela Kalix säger jag. Villa är skärrade nu det behöver man inte vara någon guru för att räkna ut. Å vad får dom möta i morgon? Jo ett Kalix som parkerar på egen planhalva, en hemmapublik som börjat misströsta och som just nu inte har det tålamod som krävs för att stötta sitt lag i 90 min om man inte får hål på Kalix tidigt. Okej, Villa vinner såklart en sån här match klart fler gånger än man förlorar den men förlorar man någon gång hemma mot Kalix så kan det mycket väl vara i morgon. Säger inte att dom gör det men ramlar inte av stolen om dom gör det heller. 50 kr Kalix kan det vara värt.

Sist men absolut inte minst! De blir en tyst minut före matchen i morgon för att hedra eldsjälen Sture Norling som hastigt avled förra veckan. Jag hoppas därför att alla med minsta lilla bandyintresse i Edsbyn och som har möjlighet att närvara är på plats och hedrar Sture i morgon. Utan honom har bandyn i Edsbyn aldrig varit ens nära där vi är idag så min uppmaning blir, visa er tacksamhet till Sture genom att närvara på matchen i morgon. Tack!

http://www.helahalsingland.se/halsingland/ovanaker/sture-brann-for-edsbyns-if 

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor