Previous Next

Inför: Edsbyn-Sandviken

Stormatch i Svenska Fönster Arena i morgon kväll när Sandvikens AIK kommer på besök. Det blir två lag med lite frågetecken för formen som möts, t.ex. så kommer Sandviken hit med två raka förluster. Byn också aningen bleka på annandagen.

Annandagen är ett minne blott och nu är det ”bandyvardag” igen. Det är kul med annandagsderbyna och nästan särskilt nu när lagen Edsbyn och Bollnäs känns otroligt jämna. Det går fortfarande inte peka ut vilket av lagen som är bäst för säsongen. I poäng räknat tog vi tre av fyra poäng men spelmässigt sett har ju lagen haft en varsin match. Vem vet, kanske vi får göra upp om titeln ”bäst för säsongen” på Tele 2 Arena den 14 mars? Tja, varför inte, när nu även oslagbara Sandviken börjat vackla så öppnas ju alla dörrar faktiskt…


Annandagens insats av Edsbyn är lite svåranalyserad faktiskt. Att vi inte i någon match hittills skapat så lite kan vi nog vara överens om. Sen om det berodde på ”okunnande” av Byn eller att Bollnäs lyckades strypa vårt spel med sitt stora bollinnehav är frågan? Tror mest på det andra alternativet men samtidigt så kändes vi inte riktigt ”på tå” när vi fick lägen att gå till attack heller plus att vi kanske lite väl ofta använde oss av ”långa bollar från Hasse”. Känns som vi många gånger förut åkt sönder Bollnäs på ”stora Sävstaås” men den här gången valde vi väldigt många gånger att spela långt istället. Det har givetvis kunna fungerat det också men nu gjorde det i alla fall inte det.

Sandviken hemma brukar innebära offensiv bandy och många mål. Att det blir en bra bandymatch oavsett utgång det törs jag nästan garantera. Ni kommer väl t.ex. ihåg hur det gick ifjol? Då skulle Sandviken åka hit och spela hem Elitseriesegern och 100 000 kr mot ett Edsbyn som inte hade så mycket mer än äran att spela för. I en riktigt offensivglad tillställning vann Byn till slut med 8-7 och spelade hem 100 000 kr och seriesegern till Hammarby. 

I morgon kommer nog inte Sandviken hit lika segersäkra, för så kändes dom vid matchen ovan. Utan nu är det nog ett Sandviken som är lite konfunderade som kommer hit istället och för första gången i seriespelet hittills så spelar Sandviken lite under press. Ska bli intressant att se hur man hanterar det. Ska sägas direkt att det antagligen har varit lättare att möta ett Sandviken som inte förlorat tidigare. Då kan man lätt tappa fokus och det kan vara så enkelt att det enbart är det laget gjort också och nu skärper till sig i morgon. Samtidigt tycker jag Västerås avslöjade lite brister hos Sandviken under annandagsmatchen och framförallt defensivt såg det inte helt klockrent ut och vi får hoppas Byn kan utnyttja det.

Edsbyn kommer nog också rejält taggade till matchen i morgon. Tror inte man är nöjda med insatsen på annandagen plus att jag tror det blir en annan matchbild i morgon. Det bör bli mer fart över tillställningen i morgon och det brukar ofta passa Byn bra när det blir så. Vi brukar också sälja oss dyrt just hemma mot Sandviken och vi har nog rätt hyfsad statistik på 10 senaste hemma mot SAIK om man skulle kolla upp det.

Vi ska också komma ihåg att poängen borta mot Bollnäs var och kan bli väldigt viktig. Det var noll poäng i ”kalkylen” borta mot Bollnäs men blev en pinne så just nu är vi på +2p i 34p-kalkylen och att bli bland dom fyra första känns viktigare och viktigare. I matchen i morgon är kalkylen 1p och det vore väldigt värdefullt om vi kunde ta minst den poängen också då. Bollnäs verkar stabil för dagen och vann i Kalix idag och jagar oss i tabellen. Villa kanske, kanske vaknar till av segern i derbyt mot Vänersborg och just Villa möter vi borta på lördag sen. Så två riktigt viktiga matcher väntar nu som vi inte bör gå helt poänglösa ifrån.

Det är bara Edsbyn-Sandviken som spelas i morgon också så kanske att det kan ramla in lite bandyintresserat folk även från Bollnäs/Söderhamnsregionerna för att se matchen också. Tycker oavsett att en sån här match bör locka i alla fall 1500 personer.

19.00 avslag så kl. 21.00 vet vi om Sandviken står på tre raka förluster. Det är vad vi hoppas på såklart!

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor