Previous Next

Inför: Edsbyn-Sirius

Edsbyn ångar på och säsongen känns mer och mer intressant för varje omgång nästan! Det är ett tufft race om topp-4 platserna och där i alla fall tre lag även slåss om andraplatsen. Edsbyn en av dom. Sirius hemma i morgon. Den ska vi vinna!

Det får bli en kortis ikväll. Gårdagens seger innebär att Edsbyn på sina 12 senaste matcher förlorat endast en match (Sandviken hemma) och det är ju inget annat än riktigt bra! Vi måste komma ihåg att i stort sett INGEN tippade Byn bland topp-4 före säsongen utan nästan uteslutande så tippades Edsbyn hamna bland lagen 5-8, mest tippades vi bli 6a eller 7a. Visst, vi kan hamna där än men jag tycker Edsbyn känns för stabila för att man ska behöva dippa nu på slutet utan chanserna till topp-4 är mycket goda och man FÅR även snegla på andraplatsen!

Dock kommer det bli en oerhörd jakt in i det sista när det gäller den platsen och jag tror alla inblandade lag inser hur viktigt det skulle vara att hamna där. Det kan faktiskt vara så att även om vi vinner alla kvarvarande matcher så räcker det inte ändå till andraplats! Så blir fallet om även Bollnäs går rent och ja, slår man Sandviken borta så kan man slå alla… Bollnäs har dock ett lite mer knöligt program med lite större tuvor än vad Byn har, i alla fall är min känsla det.

Sirius hemma i morgon är givetvis en match vi bara ska vinna! Det är just det som är den enda faran också… Sirius visar ingen form sedan man fick beskedet att klubben har kraftiga ekonomiska problem och har därefter förlorat med 11-2 i Vänersborg och igår 3-8 hemma mot Västerås. Det är väl inget som säger att det har med det att göra men visst blir det så att första tanken går dit…

Sirius har annars en klart intressant trupp med spelare som Mattias ”Tisen” Hammarström (klart värd att nämnas först tycker jag, välkommen hit), Patrik Johansson, Jakob Jenefeldt, Ilja Grachev, Adam Rudell samt även Mattias Widén som spelade hos oss ifjol men som kanske haft det lite tungt i år (?) och även t.ex. Joel Wigren som har gått bandygymnasiet här samt spelat i Bollnäs. Dessutom är Joel kapten i laget. En trevlig prick det! Glömmer säkert någon bra också.

Tränare är dessutom Thony Lindqvist, ett aktat namn i bandyvärlden. Kan dock säga, och har nog skrivit det förut också, att jag trodde Thony skulle få ut mer av det här materialet. Men ja, från för drygt en vecka sen så spelar ju lite andra aspekter in också så…

Kommer Edsbyn upp på nivå i morgon så ska Sirius få åka hem poänglösa. Med Edsbyns stabila form och högre lägstanivå än i början av serien så känns det också som att Byn inte ska behöva gå i någon ”underskattningsfälla”. Då skulle man bli oerhört besviken.

Förutom Edsbyn-Sirius så spelas omgången så här: 

FREDAG:
Hammarby-Kungälv (Skrälläge? Tips 3-5)
Tillberga-Broberg (Tips 3-5)
Vetlanda-Bollnäs (Tips 1-4)

LÖRDAG
15.00 Västerås-Kalix (Tips 8-3)
17.00 Villa-Sandviken (Tips 4-4)
17.00 Vänersborg-Ljusdal (Tips 6-2)

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor