Previous Next

Inför: Västerås-Edsbyn

Matchen vi väntat på ett tag kommer allt närmare. Västerås-Edsbyn i morgon har alla förutsättningar att bli en verklig toppmatch med hemmalaget som favoriter. En klockren insats krävs av Byn för att vinna men vi har vunnit förut i Västerås så…

Lite synd att Edsbyn inte kan komma till den här matchen i morgon med ett ”fräscht” lag. Sjukdom härjar i truppen och verkar smitta vidare, igår var ju t.ex. Martin Frid borta då han insjuknat. Simon har varit sjuk sen förra helgen och Thomas Liw kunde inte lämna något riktigt klart besked igår  angående Simons medverkan i morgon heller. Oavsett vilket så är det ju svårt ändå att gå direkt från sjuksängen och ut och prestera på topp.

Men nu är det bara att gilla läget. Vi slår ur underläge även med en frisk och fräsch trupp när vi möter final- och av många guldtippade Västerås SK på bortaplan. Läget nu gör att vi slår ännu mer i underläge. Vi möter ett hemmalag som öser in mål, 150 gjorda hittills ger ett snitt på nästan sju mål per match. Hemma i ABB Arena är snittet 7,36 per match, låt vara att det fick sig en skjuts uppåt igår då man gjorde 15 mål på Ljusdal men ändå, det är starka papper.

 Jonas Nilsson är lagets skyttekung. Ganska otroligt egentligen, han har gjort 48 mål hittills och av dom är 47st spelmål! Ändå känns han inte riktigt erkänd i bandysverige och jag tror inte han är aktuell för en plats i VM-truppen heller trots sin enorma förmåga att hitta målet. Var han ens med när Bandypulslandslaget var här och spelade? Jag minns inte men tror inte det väl… Men ja, ska vi vinna i morgon så lär vi nog sätta stopp för Jonas. Sen är det givetvis mycket omgivningen som gör Jonas bra också, med bl.a. en Johan Esplund i laget är det säkert många gånger bara att se till att ha klubban i isen när det närmar sig straffområde för vips kan bollen sitta på bladet. Esplund har verkligen funnit sitt rätta jag i Västerås, jag har haft lite svårt att erkänna honom som en riktig toppspelare innan han hamnade i Västerås faktiskt. För ojämna prestationer tidigare i mitt tycke men sen han kom till VSK är han stabilt bra hela tiden och han är givetvis den stora nyckeln till VSK:s framfart.


Nog om VSK, dom är bra, men dom är inte oslagbara! Jag vill inte tro det i alla fall. I på alla sätt stora ABB Arena brukar Edsbyn nästan alltid göra bra matcher men sen räcker det inte alltid ändå för att vinna när man är där. Jag tycker också det känns som dom mest etablerade i Edsbyn börjar visa slutspelsform, eller kurvan pekar åt det hållet i alla fall. Tänker främst på Hans Andersson och Daniel ”Popa” Jonsson som hittills lite turats om att vara bra men när det blir slutspel gäller det att båda är bra samtidigt om vi ska gå långt och det känns som kurvorna pekar åt det hållet.

 Sen gjorde vår målvakt Erik Persson en strålande match igår och just målvaktsspelet tror jag kan bli en väldigt viktig faktor i kommande slutspel. Förutom Västerås-Bergwall, som väl får anses stabilt bra alltid, så har många lag lite ”blanda och ge målvakter” tycker jag, målvakter som varvar väldigt bra prestationer ena matchen med en sämre insats i nästa. Känslan jag får angående Erik är att han höjt sin lägstanivå rätt rejält under resans gång den här säsongen och han har inte långt kvar nu för att bli erkänd som ”en stabilt bra målvakt alltid”. Av mig alltså. Fortsätter Erik i samma stil som igår så kanske vi har slutspelets näst bäste målvakt när det drar igång om ett par veckor. För håller ändå Bergwall som rätt klar etta. Det lag som har dom två bästa slutspelsmålvakterna tror jag mycket väl kan vara dom två lag som möts på Tele 2 Arena lördag 14 mars! Å då menar jag inte i matchen kl 12.00 då…

Farmers har fått ihop två bussar till Västerås i morgon och det är bra gjort! Vet också att det kommer Edsbysupportrar från Stockholmsregionen och stöttar. Jag trodde nog ändå på minst tre bussar men man ska komma ihåg också att det är grundserie fortfarande och hade det varit slutspelsmatch i morgon då har det varit minst fyra bussar. Även om det är slutspelsstuk över den här matchen också! Men två är bra och jag vet att Farmerskärnan laddat länge för den här matchen så är övertygad om att Edsbyn får ett mycket bra läktarstöd i morgon! Jag hade sittplats på matchen igår och satt då mittemot klacken som hördes riktigt bra även igår och det här med klackar är en otroligt viktig ingrediens i en bandymatch. En match där det är tyst på läktarplats kontra en match där det är en eller två bra klackar det är två helt olika upplevelser för mig! Så järnet i morgon Farmers!

Det är fyra matcher kvar i serien för dom flesta lagen. Edsbyn är två poäng och 19 mål efter Västerås så det är seger som gäller i morgon om vi ska kunna nå andraplatsen. Kryss lär sannolikt inte räcka även om vi skulle gå fullt i dom tre sista matcherna. Edsbyn har kvar Ljusdal h, Tillberga h, och svåra Kungälv borta i sista omgången. Västerås har kvar Tillberga, Kungälv h och Bollnäs borta. Vinst i morgon då är vi på samma poäng och då får vi hem och jaga mål mot Ljusdal och Tillberga i så fall och sen kan vi också hoppas att Bollnäs fortsatt är med i racet om topp-4 till sista omgången, då lär inte VSK få några gratispoäng på Sävstaås i sista omgången. Samtidigt kan vi ha att möta ett Kungälv som krigar för att undvika kval i sista omgången, då är nog den minst lika svår.

Så lika bra vi tar en match i taget precis som laget, tillsammans kan vi absolut rubba VSK i morgon så vi börjar där!!

Ytterligare fem matcher i morgon:

16.00: Kalix-Kungälv, Ljusdal-Vetlanda och Västerås-Edsbyn då.

17.00: Bollnäs-Sirius, Villa-Hammarby, Vänersborg-Tillberga.

Skribent: Håkan Brindholm
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor