Previous Next

Inför: Edsbyn-Ljusdal

Tre omgångar kvar av Elitserien och vi har närmast hemmamatch mot nästjumbon Ljusdal och därefter hemma mot jumbon Tillberga (fri entré då) och givetvis ska vi ta fyra poäng i dom här två matcherna.

Hänvisar till www.bandypuls.se för senaste nytt gällande sjukläget i truppen. Före kvällens träning återstod en del frågetecken som säkert rätas ut så småningom på Bandypuls. Men nästan oavsett läget i truppen så ska vinna mot Ljusdal hemma. Låt vara att det blev 1-1 hemma mot Ljusdal ifjol och att jag i alla fall tills nu på slutet trott att Ljusdal är bättre i år än ifjol vilket kanske motiverar ett varningens finger men nej, poängtapp igen mot Ljusdal ska inte få hända. Dessutom har Ljusdal Johan ”Beja” Berglund avstängd efter ett grovt matchstraff senast och Beja är en viktig kugge i Ljusdals defensiv.

Men det finns ändå med Edsbyögon sett en hel del spelare att hålla koll på i Ljusdal. Jens Hermansson är lagkapten i år t.o.m. och i laget finns även bl.a. Robin Ehn, Daniel Skarps och Filip Skoglund med Edsbyanknytning. Mer sevärda spelare finns också, tänker då främst på fw Kalle Mårtensson (som borde testa sina vingar nästa säsong kan jag tycka) samt rutinerade duon mv Jonas Svensson och Oscar Jonsson. Så visst ska vi ha respekt för Ljusdal men kravet är seger och gärna med lite marginal också.

För vår del gäller det nu att befästa topp-4 placeringen. Känns som ”allt ska gå emot oss” om vi ska sumpa den men sen skulle det sitta bra om vi kunde behålla tredjeplatsen också tycker jag. Ju närmare slutet vi kommer blir det ju alltmer spekulationer vilka vi ska få möta i en kvartsfinal också såklart. Det är alltid kul att vrida och vända på det där men faktiskt så är det väl ändå ganska sällan det blir som man tror till slut. Att Broberg blir vald av Sandviken eller Västerås är väl det man kan slå fast tror jag men vad som händer sen känns väldigt öppet. Villa har ju känts beskedliga ända till nu sista veckorna så kanske dom till slut sätter sig i respekt den här säsongen också. Har ändå någon liten feeling att Edsbyn kommer att möta Villa i kvartsfinal i år igen.

Men det vet vi om ungefär en vecka. Nu stökar vi av Ljusdal först och efter kommande omgång lär fler saker klarna antar jag. Det är full omgång i morgon förutom matchen Bollnäs-Kalix som spelas torsdag. 

Onsdagens matcher:
Edsbyn-Ljusdal
Tillberga-Västerås
Sirius-Sandviken
Hammarby-Vetlanda
Broberg-Villa
Kungälv-Vänersborg

Har du ett Svenska Spelkort? I så fall kan du gå in gratis i morgon om du är där i tid >>>http://www4.idrottonline.se/EdsbynsIFBandyforening-Bandy/Nyheter/Senastenytt/SvenskaSpelbjuderpabandyfest/

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor