Previous Next

Inför: Edsbyn-Tillberga

Två omgångar kvar av Elitserien och vi innehar fortsatt tredjeplatsen i tabellen. Bollnäs är det lag som hotar oss mest med samma poäng men sämre målskillnad. Vi möter Tillberga i morgon och som senast så är ju kravet där två poäng.

Det är fri entré i morgon och förhoppningsvis mycket folk! Det här måste ni läsa:http://www4.idrottonline.se/EdsbynsIFBandyforening-Bandy/Nyheter/Senastenytt/EdsbynsA-laguppmanarErattkommatillmorgondagensmatch/

 

Att det gäller att vara påkopplade för att vinna bandymatcher såg vi senast när Edsbyn kändes loja i första halvlek mot Ljusdal och där hade något brustit i förberedelserna till match. Annars har Edsbyn sannolikt närmast avgjort redan i första halvlek. Men andra blev klart bättre och slutbetyget blev över godkänt ändå till slut efter 9-1 i andra halvlek.

I morgon får vi tillbaka i alla fall Simon Jansson om inget bakslag inträffat senaste dygnet. Osäkrare med Martin Frid som skulle testa att gå fullt på kvällens träning var budskapet igår i alla fall. Nu ska vi inte vänta oss någon Simon-show i morgon men ändå väldigt viktigt att får spela två matcher och har en veckas träning på sig att hitta tillbaka innan slutspelet börjar nästa lördag.

Tillberga som vi möter i morgon ska vi ju vinna och gör det också minst nio gånger av tio. Tillberga är jumbo i serien och har vunnit en match den här säsongen (Sirius borta). Tillberga är nog ändå intresserade av att passera Ljusdal i tabellen för att undvika risken att behöva åka till Kalix när det är dags för kvalspel. Lag 12 och 13 spelar i en kvalgrupp och lag 11 och 14 spelar i den andra. Plus två allsvenska lag i varje då. För att passera Ljusdal så måste Tillberga ta in två poäng och 10 mål vilket gör att Tillberga även vid förlust säkert gör allt för att hålla siffrorna nere. För samtidigt möter Ljusdal formstarka Hammarby hemma och i sista omgången möter Tillberga just Ljusdal hemma så helt kört är det inte än för Tillberga.

Det är alltså fri entré i morgon men det är ändå en mycket fin möjlighet för föreningen att tjäna pengar. Hur då? Jo därför att x antal företag (många) gått med på att sponsra med 1 kr eller mer per åskådare som kommer på matchen i morgon. Så om inte av annan orsak så i alla fall av den orsaken ska DU gå på bandy i morgon! Ta gärna med grannen också. Plus svärmor, syskon, barn m.fl. m.fl. Det skulle ge föreningen ett rejält klirr i kassan i så fall! Tänker vi ett steg längre så lär också klirr i kassan behövas då vi har en del namnkunniga och värdefulla spelare vars kontrakt går ut efter säsongen. Så gör en insats även för det genom att gå på bandy i morgon! 16.00 börjar matchen. 

Det är full omgång och samma starttid både i morgon och givetvis också i sista omgången på tisdag. Övriga matcher i morgon är: Sandviken-Kalix, Ljusdal-Hammarby, Västerås-Kungälv, Villa-Sirius, Vetlanda-Broberg och Vänersborg-Bollnäs. Det finns en liten chans att vi kan ”säkra” tredjeplatsen i morgon men då krävs: Att vi vinner själva såklart. Att Vänersborg vinner mot Bollnäs. Samt att Hammarby (som lär vinna) inte vinner med mer än vad vi (som också bör vinna!) gör. Skulle Byn och Bajen vinna med samma marginal och Vbg slå Bollnäs måste Hammarby ta in två poäng och 10 mål på Byn i sista matchen och det gör man inte i så fall. 100 % säkert är det väl inte men i alla fall 98,5 %.

Men vi kan bara göra vårt sen får vi hålla tummarna att övriga resultat går med oss. Så ner till Arenan och visa din uppskattning för vad laget har gjort under den här Elitserien. Har du även en slant över så skänk gärna den till Bissen Brainwalks insamling till hjärnforskningen! De i Edsbyn välkända systrarna Nilsson (Linda E och Maria G + någon mer kanske) kommer att ränna runt i Arenan med bössor i hopp om att fylla dem. Så lämna gärna ett bidrag.

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor