Previous Next

Inför: Kungälv-Edsbyn

Sista omgången av Elitserien i morgon kväll. Många matcher gäller en hel del även om t.ex. slutspelslagen varit klara ett tag. För Edsbyns del är målet att behålla tredjeplatsen men i så fall lär poäng krävas mot Kungälv. På skräckarenan Skarpe Nord!

Säsongen går in i slutskedet och om knappt fem veckor så spelas SM-Finalen på Tele2 Arena. Men det är vägen dit som ofta brukar slita supportrar mellan hopp och förtvivlan och det där dom veckorna vi har framför oss nu och det känns alltid lika häftigt! Edsbyn kan inte avancera uppåt i tabellen men vi kan däremot tappa placeringar men för att vi ska komma på femte plats så måste Hammarby ta in 2p och 11 mål på Byn (Hammarby har Broberg borta). Det bör inte hända!

Dock ska det inte särskilt mycket till för att Bollnäs ska smita förbi oss. Bollnäs har Västerås hemma i sista och lär ha goda chanser att vinna där då jag inte tror VSK riktigt tror på att Sandviken ska torska mot ett Vänersborg som inte har något att spela för. Att Vbg vinner i Sandviken är VSK:s enda chans att vinna Elitserien om man själva då vinner mot Bollnäs. Så Bollnässeger på motivation måste bli grundtipset på Sävstaås. Om så blir fallet måste Edsbyn ta minst en poäng i Kungälv för att behålla tredjeplatsen och den som kan traditionen vet att Edsbyn brukar ha problem på Skarpe Nord. Vi har inte vunnit där sen säsongen 10/11 (då med 6-2), de tre senaste resultaten där är 4-4 säsongen 11/12 och de två senaste säsongerna har Kungälv vunnit med 5-2 bägge gångerna.

Kungälv har dessutom mycket att spela för då man tampas med Kalix om att undvika att hamna i kvalspel. Samtidigt lär inte Kungälv (och inte Kalix heller) ha några problem att klara ett kvalspel heller. Ekonomiskt kanske det t.o.m. är fördelaktigare att hamna i ett kvalspel och få in lite publikintäkter istället för att ha spelat klart säsongen redan 10 feb? I Kungälvs fall kan det vara så, för Kalix lär det inte vara så gissar jag. Så tänk lite på det i Kungälvslägret tack! Hur som helst en mycket svår match väntar oss och en seger även här skulle stärka Byn ytterligare inför slutspelet. Positivt är att vi äntligen har hela truppen tillgänglig då sjukdomarna som gått runt i truppen verkar ha lagt sig.

Efter match väntar så slutspelsvalen. Brukar ske i Sportradion så förutsätter att det är samma upplägg i år. Här är ju spekulationerna såklart redan igång och det där går det ju vrida och vända på hur mycket man vill. Sandviken vinner väl serien och grundtipset verkar vara att man väljer Broberg i så fall. Hade problem med Broberg ifjol så det är väl i så fall det som talar emot. Men jag tror också dom tar Broberg. Kanske alternativ två för SAIK kan vara Villa ändå? Tror SAIK (som de flesta andra) fortfarande har stor respekt för Vänersborg och då främst Jocke Hedqvists skytte. Jocke har inte varit lika het i år men när man minst anar kan bollarna sitta och Jocke gillar ju slutspelsmatcher. Skulle SAIK välja Villa så öppnas det upp för mycket andra spekulationer i så fall. Har t.ex. Västerås större respekt för Broberg än för t.ex. Bollnäs om VSK skulle spela bort Bollnäs från topp-4 i morgon? Känns som VSK haft lättare för Bollnäs än Broberg på senare år. Tror jag i alla fall. Som sagt det är helt öppet och det är bara att bänka sig vid Sportradion runt 21.00 i morgon.

Sista omgången spelas enligt följande: Broberg-Hammarby, Bollnäs-Västerås, Sandviken-Vänersborg, Kalix-Villa, Tillberga-Ljusdal, Sirius-Vetlanda och Kungälv-Edsbyn.

En spännande kväll väntar! Å så kommer det att vara några veckor framåt nu..

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor