Villaseger mot oerhört blekt Byn...

 

Edsbyn underpresterade rejält i den första matchen i kvartsfinalserien mot Villa och föll med 1-4 (0-1) på hemmaplan. Därmed fördel Villa i den här kvartsfinalen som nu ”bara” behöver vinna sina hemmamatcher för att ta sig vidare.

En dag som denna kommer bara Farmers klack undan med godkänt betyg! Signifikativt nog fick också Farmers pris som Edsbyns bäste spelare och det var i mina ögon dagens bästa beslut. Sen är vi bara 1274 personer på plats när det är dags för kvartsfinalspel, det är också bara för dåligt. Sen förtjänade väl inte Edsbyn fler än så idag heller i och för sig men… Många underbetyg denna dag och allt kan bara bli bättre till på tisdag.

Villa vinner den här matchen helt, helt rättvist. Edsbyn av idag var sämst när det gällde. Inget go alls och inget tryck i vår offensiv och även vår defensiv rämnade gång efter annan. Villa var bättre och rappare än Edsbyn men behövde väl ändå inte vara ”snuskigt bra” för att vinna den här matchen. Deras defensiv lade grunden till det här, helt klart. Detta kryddat med en vass passningsklubba på Lars Fall och vassa omställningsspelare i Andersson, Karlsson, Bryngelsson banade iväg till denna komfortabla seger för Villa.

Vi fick se ett mål i första halvlek, redan efter fyra minuter. Lars Fall hittade Daniel Andersson med en underbar djupledsboll som skar igenom Byns högerförsvar och Daniel gjorde inget misstag fri med Erik Persson. Just Byns högra försvarssida var där Villa oftast ville sätta tryck. Efter kvarten spelad hade Villa även haft en boll klockrent i ribban och en i stolpen!

För Edsbyns del finns det knappt någonting noterat. Vi var fartlösa och fantasilösa och hade inte farten att utmana Villas försvar utan blev utstyrda och fick vända om och vända om… Vi hade vår första och enda hörna i halvleken precis när klockan tickade upp mot 45 min. Och den hörnan bjöd Villa på.

Det kunde inte bli sämre i andra halvlek skrev jag i paus… Kanske inte blev det heller även om vi förlorar andra halvlek med två mål då vi ändå skapade en del framåt också i andra. Men Villa skapade ännu mer och redan första kvarten av andra hade Villa bra lägen att göra tre mål till! Närmast Jesper Bryngelsson i stolpen sopren med Erik. Erik Persson är den enda jag kan se får godkänt i Byn idag, han gjorde några svettiga parader och kunde inte mycket göra på målen.

 Villa skulle göra 0-2 i 63 min. Bolltapp på mitten av Byn, omställning och till slut David Karlsson fick in bollen i mål efter lite oreda i Byns försvar. Edsbyn försökte, tog en timeout i 70e och reducerade strax därefter till 1-2 genom ett distansskott av Hans Andersson. Men riktigt nära var vi aldrig och det hade nästan känts fel om vi hade varit det också… Enda som varit värd det var som sagt Farmers klack!

Vår 2a hörna skapade vi i 80e min! Låt vara att vi skramlade ihop ca fem till i slutet av matchen men då var det redan över nästan. För det var det efter 1-3 David Karlsson i öppet mål efter grandios passning av Linus Rönnqvist. 1-4 kom sen i matchens slutsekunder genom Daniel Andersson när Byn flyttade fram allt och alla i stort sett.

Nej, det här är bara att glömma så fort som möjligt! Vi får skämmas ett dygn och sen ladda om för match två på tisdag. Då kommer man vara optimistisk igen men just nu känns det som det här är Villas kvartsfinalserie i år igen… Tyvärr.

Står över spelarbetygen. Erik Persson får godkänt av mig, övriga inte. Å Farmers var bäst, gällde det här bästa klack så skulle vi ha goda chanser på semifinal!

Övriga kvartsfinaler: Förlängning på två arenor! I Västerås där Bollnäs länge ledde med både 0-1 och 0-2 men där VSK kom ikapp till 2-2. Sudden fick avgöra och där frälste Jonas Nilsson VSK efter 99.20 och 1-0 i matcher till Västerås. Dock måste Bollnäs ha gjort en heroisk insats som det känns.

På Zinken hämtade Hammarby in 1-5 till 5-5 sista 20 min mot Vänersborg (Jocke Hedqvist tre mål). Sudden blev mållös och straffar fick avgöra! Hammarby satte där fyra och Vbg tre så Hammarby vann med 9-8 till slut. Måste vara en jäkla käftsmäll för Vbg att leda 1-5 och förlora på det viset. 

I Sandviken vann hemmalaget en målsnål match mot Broberg med 3-1. Erik Pettersson två mål. Endast 1429 pers där också… Lördagar är nog ingen bra bandydag kanske! 

Nya tag på tisdag. Nu surar vi ett tag…

SM-kvartsfinal 1:

EDSBYN-VILLA LIDKÖPING 1-4 (0-1)

Edsbyns mål: Hans Andersson

Publik: 1274

Matchrapport >>> http://elitrapport.se/Data/report10066.html

Skribent: Håkan Brindholm

COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor