Previous Next

Rond 1: Till Villa - Marginaler = Små

Villa kopplade programenligt grepp om kvartsfinalserien mot Edsbyn genom att vinna rond 1 med 5-3 (2-1). En omtumlande match som det känns som vi lika gärna kunna ha vunnit!

Var matchen idag vår chans att vinna nere i Lidköping? Kanske… men jag vägrar tro det ändå. Vi står upp suveränt bra mot Villa idag och det är små marginaler som gör att Villa kan bocka av en seger. Nu blir det en rejäl nyckelmatch på måndag som Byn MÅSTE vinna men skulle vi fixa det så tror jag vi har klart läge att störa Villa sen. Ingen kräver och ingen förutom vi och Peter Axman (Ljusnan) tror på oss (jag har inte hört nån mer iaf) men jag inbillar mig att vi kan rubba Villa ändå jag… Så oslagbara som expertisen vill få det till känns dom inte.

Var själv på plats i Lidköping idag och när man väl kom dit så minns man tillbaka hur bra mottagen man blir som bortasupporter i Lidköping. Toppklass på det och utan att faktiskt veta hur vi i Edsbyn tar emot våra bortasupportrar så hoppas jag vi gör det lika bra. Säg till annars Villas supportrar för ni kommer väl på måndag?

Känslan efter är att vi skulle ha tagit den här matchen! Vi öppnade med två jättelägen och skulle i den bästa av världar ha haft 0-2 efter 1,30. I den normala av världar har vi åtminstone 0-1 men Daniel Liw brände ett friläge på ett lyft efter 24 sek och Jonas Edling missade öppet mål efter 1,25 efter att Daniel ”Popa” Jonsson dukat upp för Edling. Det var surt som fan!

Istället fick vi, trots att vi var lika bra som Villa i spelet, hela tiden jaga i underläge. För Villa skulle göra 1-0 i den 21a min genom Jesper Bryngelsson som blåste in lite halvenkelt från höger och vispade dit ledningsbollen. Var väl sådär rättvist då väl? Det här var en klart tajtare match än tidigare matcher lagen emellan den här säsongen och lägena för mål haglade inte ner som i tidigare matcher utan här gällde det att ta vara på dom lägen som dök upp vilket Villa gjorde bättre än Byn. I första halvlek och när vi summerar, i hela matchen.

Daniel Liw åkte på en tia i 28e min för en hakning på mittplan. Redan där började man ana lite oråd angående de randiga… Vi fixade den utvisningen men inte just mer än så för ett par minuter efter att Liw kommit in så kom 2-0. Ett lyft från Lars Fall friställde Daniel Andersson som fri med Erik Persson inte gjorde något misstag. Kändes inte rättvist i det läget men tycker vi lite får skylla oss själva också då vi inte ens träffar mål när våra lägen dyker upp. Jag har inte noterat Jakob Säleby för en enda räddning i första halvlek, så var det säkert inte men något åt det hållet kändes det i alla fall…


Räddade gjorde han inte i 43e min heller för då reducerade Mattias Hammarström efter en lyra från Fredrik Åström. Det målet behövde vi då. 2-1 i paus speglade halvleken hyfsat ändå kanske men rödblå som man är så har jag inte tyckt kryss varit fel heller…

Sen en rivig upptakt på andra halvlek. Erik Persson räddade först ett bra läge med avslut Bryngelsson. Sen kvitterade Jonas Edling efter ett lyft in i boxen från Hammarström efter 51 min. Nu började man hoppas att man inte gjort resan förgäves… MEN så kom det åter ett sånt här förbaskat irriterande mål i baken direkt när vi har gjort mål. 3-2 Daniel Andersson ca 40 sek efter Byns 2-2. Att vi inte ska kunna få ordning på det där känns frustrerande. Då blev det jaga igen då.

Känslan var ändå bra spelmässigt där Edsbyn kändes ha matchen mot ett Villa som spelade på hemmaplan och som 9 av 10 eller 10 av 10 ”neutrala” är övertygade om att relativt enkelt ska slå ut Byn och sen möta Sandviken i semifinal. Det tycker jag är häftigt att vi då i deras hemmaborg långa stunder kan styra matchen. Å det är ingen slump heller om ni frågar mig. För jag tror fortsatt på bra chans för Byn i den här kvartsfinalen.

Kvittering skulle komma och det genom Mattias Hammarström som var den som hade siktet bäst inställt idag. Hängde inte riktigt med i svängarna där ska jag erkänna men 3-3 blev det i alla fall, assist Martin Frid. Rättvist? Japp!!

Men ja, sen var det 20 min kvar. Å till stora delar skulle avslutande 20 min handla om cirkus team Fager. Jag säger INTE att vi förlorar matchen på dom men jag tycker det är för dåligt att Fager o co ska finnas kvar bland teamen som får döma när det drar ihop sig till slutspel. Borde det inte vara slutspelsranking bland domarna också? Det här är min personliga åsikt så inget som föreningen behöver stå bakom men jag hoppas, för BÄGGE lags skull, att inte Fager dömer fler matcher i den här kvartsfinalserien. Han/dom håller inte slutspelsklass.

Straff Villa var det ett tag i 71a min. Huvuddomare Fager dömde det men ändrade sig efter en konversation med en av sina linjedomare. Ovanligt men i alla fall heder där då att man kan inse att man gjort fel för straff var det inte, det syntes klart från vår vinkel. Straff 10 min senare istället för Villa. Den här gången blev det straff och det var också rätt och Jesper Bryngelsson drog dit 4-3 Villa efter 80,10.

Sen kvitterar Byn till 4-4 när klockan tickat över 90 min. MEN det blir bortdömt för offside… Vi står vid fel mål för att kunna se det men efter alla rapporter jag fått via sms m.m. efteråt så känns det som att det var feldömt. Om jag är förvånad? Inte det minsta. 

Istället åker vi på ännu en utvisning i 96e min Fredrik Åström och dessutom kommer 5-3 genom David Karlsson i 97e min å sen var det tack och godnatt för idag. 1-0 i matcher till Villa. Rättvist? Kanske. Kanske inte. Avgör själv vad ni tycker.

Har väl efter en lång bussresa hem ruskat av mig den största besvikelsen och inser att vi har fortsatt en bra chans i den här matchserien OM vi vinner på måndag. Det är ju ett måste att vi gör det men känslan är att segerchansen är god om vi alla i bandytokiga Byn hjälps åt då. Å det gör vi väl? Det var drygt 2700 idag i bandytokiga Lidköping, det är väl lite bakläxa på den siffran väl i en stad som Lidköping som alltid skryter om att ha den bästa bandypubliken. Inte för att vi lär skrapa ihop 2700 här på måndag men Lidköping och Edsbyn går liksom inte att jämföra på det viset. Men kanske vi kan närma oss 2000 pers i alla fall då?

Vi sover på det här nu och tar nya tag i morgon så ska vi allt ge Villa en rejäl match på måndag sen. Vi har fortsatt ALLT att vinna, för kom ihåg att det är Villa som ska gå vidare från den här kvartsfinalen, inte vi…

SPELARBETYG:

+++ Joakim Svensk
++ Erik Persson 
+ Fredrik Åström

SM-Kvartsfinal 1:
VILLA-EDSBYN 5-3 (2-1)
Edsbyns mål: Mattias Hammarström 2, Jonas Edling

Publik: 2749

Matchrapport >>> http://www.elitrapport.se/Data/report7292.html  

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.