Previous Next

Rond 3: Tredje raka för Villa, säsongen över...

<

Rond 3: Tredje raka för Villa, säsongen över...

2014-02-20 22:34
Säsongen tog slut i Lidköping ikväll. Det kändes som vi hade chansen men inte riktigt tog den och Villa vann till slut rättvist med 7-4 (3-2). 3-0 i matcher till Villa alltså som avancerar till SM-semifinal medan vi får packa ihop.

Vi får börja med att gratulera Villa till avancemanget. Tycker inte Villa varit 3-0 bättre än Byn i matchserien men summerar man så har man ju ändå över det stora hela varit det mest kompletta laget och i en matchserie i bäst av fem då vinner det bästa laget så vi får stryk av ett bättre lag helt enkelt, så är det.

Dagens match var den blekaste av dessa tre matcher. Känns som bägge lag gjorde sin sämsta match i matchserien och tempot var klart lägre ikväll än i tidigare matcher. Tyvärr kändes Byn lite mer tröttkörda än Villa och Byn hade inte riktigt kraft att utmana Villa ikväll var känslan. Sen har vi ändå chansen vid några tillfällen men vi tar den inte och vips så är chansen borta lika kvickt.

Det tog hela 20 min innan första målet kom, till Villa på hörna, tyvärr på en feldömd sådan. Johan Malmqvist drog dit den. I övrigt en del lägen åt bägge håll men två bra spelande målvakter höll siffrorna nere till en början. Kvittering Byn efter 28 min när Simon Jansson fick praktträff utanför straffområdet och Säleby fick kröka rygg, 1-1.

Men vi fick aldrig leda den här matchen heller tyvärr. Vi fick inte leda någon match av dessa tre. För David Karlsson två gånger om gjorde nämligen ställningen till 3-1 Villa (3-1 målet dock helt Jesper Erikssons) efter 42 min. En nick gav sen Byn straff och Mattias Hammarström dundrade in 3-2 strax före paus. Sammanfattningsvis en rätt jämn halvlek där Villa brände lite fetare chanser men där Byn också hade sina lägen, bl.a. fyra eller fem resultatlösa hörnor.

Sen hamnade Mattias Hammarström i centrum i andra halvlek. Tappade boll direkt så Villa kunde göra 4-2 efter 24 sek. Ordnade sen straff åt Byn efter 58 min. En straff han inte tog själv vilket kändes otroligt konstigt då han satte en i slutet första. Jonas Edling fick chansen men sköt den rakt i famnen på Jakob Säleby. Sedan stor palaver efter straffen men tyvärr inget jag uppfattade vad det handlade om. Ett tag hoppades man på att straffen skulle få gå om men så väl var det inte…

Men Byn åt sig ikapp och ska ha heder för det. Fredrik Åström satte 4-3 på hörna i 70e min och Mattias Hammarström ordnade kvittering till 4-4 i 73e ur ingen vinkel alls då det kändes som han hade tappat bort läget… Här hade Byn chansen. Det blev knäpptyst i Sparbanken Arena trots över 4100 på plats men tyvärr hann vi inte få dom fullt ut skärrade. För två minuter efter Byns kvittering blev det straff för Villa när Daniel Andersson glimtade till en av få gånger ikväll och revs ner. Jesper Bryngelsson drog dit straffen otagbart.


Edsbyn gjorde ett tappert försök därefter men rullgardinen drogs i stort sett ner i 81a min när Henrik Larsson fick avancera fram mitt i plan och från strax utanför straffområdet sänkte han Byn med sitt 6-4 mål. Timeout Byn därefter som provade att skicka upp en massa spelare men fick inte ut något av det och det hela avslutades med att Jesper Bryngelsson serverade David Karlsson öppet mål fram till 7-4.

Jag vet inte hur jag ska sammanfatta matchen ikväll. Även om vi målmässigt hela tiden är bra med i matchen känns det inte riktigt som vi trodde på det här ikväll. Eller det gjorde Byn säkert såklart men man klarade inte av att få ut det på ett tydligt sätt på planen och det kändes inte som vi spelade en ”kniven-på-strupen-match” i vårt agerande. Vi är annars spelmässigt rätt jämna med Villa ikväll också men hur det än är så har det satt sig i huvudet på Byn att vi måste ha så många fler chanser på oss än Villa för att göra mål och vi känns obeslutsamma när lägena dyker upp samt likaså på hörnor. Mattias Hammarström undantagen.


Det känns som ett tråkigt slut på säsongen men det gör det väl alltid när det tar slut oavsett när det gör det. Men man hade ändå större förhoppningar än så här när vi fick möta Villa som ändå kändes lämpligare än Hammarby eller Sandviken. Men det är tydligt att vi inte är nog komplett för att utmana de riktiga topplagen ännu och vi ska också komma ihåg att vi fått gått tufft på vårt manskap då vi spelat på två avbytare både senast och ikväll (kanske också första matchen, minns inte…). Ikväll hade vi två till med dock men ingen speltid på Oscar Wikblad och William Liw vad jag såg.

Inte läge att leta en massa fel på Byn ändå tycker jag utan vi får acceptera att säsongen tar slut här. Vi blev femma i Elitserien och det är nog någonstans där vi ligger kapacitetsmässigt även om vi bra dagar kan utmana alla lag. Vi får se till att komma till start med en bredare trupp nästa säsong istället och då ta upp kampen med de största ”drakarna”.

Önskar Villa Lidköping lycka till i semifinalspelet som nog med 90 % säkerhet blir mot Sandviken. Tror också 90 % av Byns bandyintresserade håller på Villa också om det blir SAIK-Villa som gör upp och det skulle vara kul om Villa fick spela en SM-final igen. Sett till intresset i Lidköping så är dom värda det och det skulle vara intressant att se hur mycket folk en SM-final mellan Hammarby och Villa skulle dra. Dock tror jag Villa måste upp minst två snäpp för att utmana Sandviken i en matchserie men det kanske finns reservkrafter under huven, jag vet inte…

Vill också tacka Leo Hägglund och Peter Axman från Mittmedia/Ljusnan för en oerhört bra insats under webbsändningen. Klart bättre än Daniel Kristiansson/Per Fosshaug om ni frågar mig. Mycket klockrena funderingar/åsikter.

Jag själv säger tack för nu för den här säsongen. Få se om man orkar sig på en liten summering av säsongen lite längre fram. Just nu känner man sig bara tom tyvärr… Men sånt brukar gå över med tiden.


SPELARBETYG:

+++ Joakim Svensk

++ Simon Jansson

+ Fredrik Åström

SM-KVARTSFINAL 3

VILLA-EDSBYN 7-4 (3-2)
Edsbyns mål: Mattias Hammarström 2, Simon Jansson, Fredrik Åström

Publik: 4132 

Matchrapport >>> http://elitrapport.se/Data/report7300.html

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.