Previous Next

Edsbyn vann komfortabelt mot blekt Västerås

Edsbyn vann väldigt enkelt hemma mot Västerås ikväll med 8-3 (5-1). Förutom lite VSK i början och lite i slutet så var det här Edsbyns match i stort sett helt och hållet men ändå mer VSK bleka än Edsbyn klockrent bra.

Två lag utan viktiga några kuggar kom till start. Hans Andersson/Daniel Liw i Edsbyn och Johan Esplund/Oskar Gröhn i Västerås. Magnus Joneby kom till spel ändå efter sin axelskada (?) men han ägnade väl mest energi på att prata med domaren tyckte jag.

 Den här matchen var halvdöd efter 35 min (5-1 Byn) och heldöd efter 56 min då Byn ledde med 7-1. Propagandabandy Edsbyn då kanske alla tror men nja, Byn var bra såklart men det var långa stunder också en väldigt slarvig bandymatch med många misstag. VSK dock klart större syndare än Byn på den avdelningen även om Byn också var lite halvdana första 20 min.

Tidiga mål fick vi se. Redan efter sex minuter var det 2-1 Byn. Tre mål på tre fasta situationer. Först 0-1 frislag Patrik Sjöström genom en gles Edsbymur. Sen 1-1 på hörna Jonas Edling, Byns första hörna. Sen 2-1 på… hörna igen! Byn som varit så usla på det hängde sina två första. Daniel ”Popa” Jonsson på en variant satte den andra där bl.a. Bergwall inte alls hängde med i svängarna.

 Sen en period med väldigt slarvig bandy som sagt med många indianare, felpass och bjudningar. Lite åt bägge håll men VSK bjöd mest. Som när Anders Bruun tappade bollen till Simon Jansson på mittplan, Simon tackade och tog emot och blåste in med 3-1 till Edsbyn efter 20 min. Fem minuter efter kom nästa ”bonusmål”. Där gjorde dock Simon grovjobbet själv men en VSK-försvarare bröt, bollen studsade dock på Simon igen och vidare till Andreas Bergwall men han fick inte ordning på bolluslingen utan den var spelbar ända till Simon återigen var där och petade in den i mål. 4-1 efter 25 min! Har det varit hockey har nog Bergwall bytt här.

 Västerås tog timeout efter 28 min. Men det hjälpte föga. Stefan Edberg drog på sig en utvisning i 32a min och i 35e gjorde Byn 5-1. Nu var det ett ”riktigt bandymål” och ett snyggt sådant när Popa med en lång lyra friställde Martin Frid som tog ner och sköt på två touch och Bergwall hann inte ner med vänsterbenet utan bollen smet i därunder.

 

5-1 i paus och givetvis mungipor upp i hemmalägret. Siffrorna dock smickrande men Västerås spelade sannerligen inte som någon tabelltvåa och betyder Esplund/Gröön så mycket för Västerås så är det bäst dom kryar på sig illa kvickt. Edsbyn med bra variation i sitt spel och med många åkvilliga spelare i djupet därframme vilket måste vara jobbigt att möta. Sedan knöt Edsbyn ihop defensiven bättre och bättre ju längre som gick av halvleken, i början såg det lite oroväckande ut vid några tillfällen.

 

Fyra måls ledning i paus i bandy är inte detsamma som att det är klart. Men när Edsbyn även öppnade andra med att öka på till både 6-1 och 7-1 då var det klart. Felix Pherson inblandad i bägge tack vare sin fart. 6-1 blåste han in med själv efter en kontring på hörna, Simon Jansson assisterade i helt rätt ögonblick. Sen ordnade Felix en straff i 55e min som Jonas Edling drog upp stenhårt i krysset och sen var det här en transportsträcka till slutsignal mer eller mindre.

 

En komfortabel seger för Edsbyn som aldrig var hotade i den här matchen trots tidig VSK-ledning. Kan möjligtvis ha blivit något annorlunda om inte dom två hörnmålen kommit så snabbt efter men segraren har sannolikt varit densamma efter 90 min oavsett. Edsbyn spelar ett ”större spel” än Västerås som egentligen var väldigt bleka under större delen av matchen. Det var väl lite i början och lite i slutet när matchen var klar som Västerås hade godkända perioder men i övrigt blir betyget underkänt.

Edsbyn vinner utan att behöva visa hela registret. Popa väldigt bra och får en större roll när Hans Andersson inte är med och verkar trivas med det. Simon Jansson explosivare och starkare den här säsongen och verkar orka hur mycket som helst. Felix Phersons toppfart är hiskelig och det är bara att hoppas han fortsätter utnyttja den. Mittbacksparet Joakim Svensk/Daniel Välitalo är klockrent, skulle inte byta dom två mot några andra försvarare i bandysverige. Sen är Välitalo en helt fantastisk hörnrusare, har ju alltid varit bra på det men så bra som han är nu har han nog aldrig varit. Mäktigt!

 Vi suger i oss den här tvåpoängaren och försöker under morgondagen landa och ladda om för Ljusdal borta på fredag. Ljusdal ledde med 4-0 borta mot Vetlanda ikväll men föll till slut med 6-4… Men Ljusdal klämmer dit något lag inom kort och är inte Byn redo på fredag så kan det vara då Ljusdal slår till. Må det inte hända.

I övrigt: Broberg-Sandviken 4-9, Sirius-Bollnäs 4-6, Tillberga-Vänersborg 3-4 och Hammarby-Villa 6-2. Den sistnämnda matchen på Tele 2 Arena där Hammarby hoppades kunna nosa på rekordet för en seriematch i bandy på drygt 14 000 åskådare. Det kom 3547 personer! Även här i Edsbyn en dålig publiksiffra tycker jag, 1135 personer. Lite fler hade i alla fall jag trott på.

SPELARBETYG:

+++ Simon Jansson
++ Daniel Jonsson
+ Daniel Välitalo

EDSBYN-VÄSTERÅS 8-3 (5-1)
Edsbyns mål: Simon Jansson 2, Martin Frid 2, Jonas Edling 2, Daniel Jonsson, Felix Pherson

Publik: 1135

Matchrapport >>> http://www.elitrapport.se/Data/report7537.html  

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.