Previous Next

Kryss i derbyt och alla nöjda (?)

Det blev brottning mer än skönspel i årets annandagsderby som till slut hamnade på resultatet 2-2 (0-2) där alltså Bollnäs hämtade in ett halvtidsunderläge med två bollar. Kort summerat så får vi faktiskt vara nöjda med den poängen.

Tänker summera den här matchen lite kort bara. Som bandymatch kanske den inte förtjänar mer heller men oavsett så blev det en väldigt spännande eftermiddag på Sävstaås. Matchen kan inte klassas som en av de mest välspelade derbyna lagen emellan men faktiskt som en av de mest spännande på senare år vilket ändå ger derbyt ett högt betyg.

 

Termometern hamnade väl på ca -12 vid matchstart och jag ska säga direkt att blocket inte var uppe särskilt ofta den här matchen utan det blir till att lita på minnet mest å då blir det sådär ju… Bilden av första halvlek och egentligen av hela matchen blir ändå, som jag förutspådde, att Bollnäs skulle ha mest boll i den här matchen. Så blev det också. Det trodde jag skulle passa Byn som hand i handske men det är bara att berömma Bollnäs där då dom nästan helt lyckades neutralisera Edsbyn små intentioner till anfallsspel. 

Jag tycker istället att halvlekarna liknar varandra ganska mycket. Bollnäs har mycket boll i första men skapar inte speciellt mycket ändå och när domare Roland Fager blåser för halvtidsvila leder Byn med 0-2. Lite ”gratis” kändes det som. 0-1 kom på Byns första hörna i 32a min när Hans Andersson hittade rätt. Bollnäs hade före det haft fyra hörnor. Det skulle även bli 0-2 i 38e min när Daniel Liw efter några bollstuds hit och dit blev frispelad av Jimmy Jansson och fri med Patrik Aihonen virkade Liw in 0-2. Det blev paussiffror. Bertil Lindh summerade det ganska bra efter pisspausen, ”vi gör säsongens sämsta halvlek och leder ändå med 2-0”. Nåt åt det hållet var det.

 

I andra halvlek kom med Edsbyögon sett ett olyckligt mål direkt i halvlekens upptakt. Daniel Berlin fick solo tillåtas åka igenom Edsbyns försvar och ordna reducering 1-2 redan innan minuten gått. Det målet skulle faktiskt sätta prägel på hela halvleken. Ska vi sen lite kort summera resten av halvleken så är det under större delen Bollnäs i förarsätet och oftast anförd av Per Hellmyrs i en mittfältsroll där han spelade förutom under matchens första 10 min om jag såg rätt. Berlin fick pris som bäste Bollnässpelare efter matchen hörde jag men jag tycker nog Hellmyrs var snäppet vassare ändå. Bollnäs spelförande under större delen av halvleken oavsett. 

Kanske det var för att just Daniel Berlin även ordnade kvitteringen till 2-2 i 74e min. På hörna när Edsbyn hade två spelade utvisad vid en olycklig sekvens på offensiv planhalva där först Daniel ”Popa” åkte ut efter ett misslyckat frislag och i samma veva åkte även Jocke Svensk ut för snack vilket inte ger plusbetyg.

 

2-2 stod sig sen matchen ut. Nerverna på helspänn matchen ut och ett enda simpelt mål här åt något håll har faktiskt kunnat göra väldigt mycket för den närmaste framtiden tror jag. Det har gett en rejäl boost för segrande lag och en käftsmäll åt det förlorande. Nu blev det istället ett ”jaha, kryss i derbyt, vilka möter vi i nästa omgång?” För Byns del så handlar det om Sandviken hemma på måndag. För Bollnäs del om jag minns rätt, Kalix borta på söndag. Byn gör ingen stor match i dagens annandagsderby. 

Bollnäs? Jag vet inte… Men måste ändå säga att jag blir lite imponerad av att Bollnäs kan neutralisera Edsbyns spel så som dom gör ikväll. Kan inte påminnas om att något annat lag gjort det hittills. Det tyder på någon slags styrka det också…

I övrigt idag: Avdelningen normala resultat: Kungälv-Tillberga 10-4, Broberg-Ljusdal 6-4. Avdelningen väntade segrare: Sirius-Hammarby 2-10, men hur kunde det bli så stora siffror?

 Avdelningen skrällar: Kalix-Vetlanda 4-1. För mig ingen överraskande segrare i kylan i Kalix. Men ändå, Kalix vände underläge 0-1 till seger 4-1 under matchens sista 22 min. Sandviken-Västerås 6-10! Otroligt! Västerås som var så bleka här mot oss har nu gjort 22 mål på två matcher mot Bollnäs och SAIK. Sandviken har förlorat två raka och dom ska vi möta på måndag. Jag tycker det här är bra för bandyn! SAIK är mänskliga! VSK?? Jag vill att Byn ska få möta VSK i bäst av fem i ett slutspel. Det är en liten dröm. Jag tror vi kan knäppa dom! Häftigt för bandyn oavsett.

 Vänersborg-Villa 3-6. Inte överraskande kanske men jag trodde inte på Villa där. 2-2 i paus sen gled Villa ifrån. David Karlsson fyra mål, imponerande. Studsar Villa tillbaka nu? Ja kanske. Vänersborg? Stefan Karlssoneffekten över i ännu en förening? Föga överraskande i så fall.


SPELARBETYG:

+++ Daniel Välitalo
++ Joakim Svensk
+ Daniel Jonsson

BOLLNÄS-EDSBYN 2-2 (0-2)
Edsbyns mål: Hans Andersson, Daniel Liw

Publik: 4109 

Matchfakta >>> http://elitrapport.se/Data/report7566.html

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.