Det blev Edsbyn som tog initiativet i kvartsfinalserien mot Bollnäs genom att vinna den första matchen med 8-4 (3-1). En rättvis seger men Bollnäs stretade emot länge och kommer att sälja sig dyrt på Sävstaås på söndag. läs mer

Tisdagen den 26 Juli är det dags för årets stora match i brännboll mellan supportrar och spelare då Edsbyn Red Farmers möter Edsbyns IF A-Lag i en het match på "blodigt allvar"

 

Nytt för i år är spelplatsen som är förlagd till öjeparken Edsbyn, på hembygdsgården i direkt anslutning till öjeparken finns det servering som drivs av hotellet där man kör sitt sommarkafé, glass,kaffe,läsk etc

Efter matchen håller så Hotell Edsbyn öppet på sin terrass för samkväm och någon form av underhållning!

 

Så planera in:

  • Tisdag 26 Juli
  • Matchstart 18.30
  • Öjeparken

 

Varmt välkomna 

Previous Next

Välkommen tillbaka till Edsbyn igen! Hur känns det att få spela i den rödblå dressen igen?
-Det känns riktigt bra tycker jag. Jag är riktigt sugen på att få spela här igen. Det ska bli kul! Jag gillar att ha ordning och reda på saker och ting och därför så känns det bra att få spela i Edsbyn igen för att det känns som att det är en proffsig förening och det har det alltid vart, därför passar det mig kanon.

Vem är Joel Edling?
-På plan är jag en bra skridskoåkare, med en skaplig passningsklubba och har en bra blick för spelet. På sidan om gillar jag att spela golf och åka till stugan, må bra och fiska lite.

Efter sju säsonger så väljer du att lämna Broberg och återgå till Edsbyn, varför?
-Jag kände att jag hade gjort mitt i Broberg för ett tag och att jag skulle vilja se hur jag kan utvecklas och vad som händer. Samtidigt som jag får en liten annan syn på bandyn. Det var största anledningen. Sen har jag ju de gamla kompisarna och brorsan som spelar och familjen som bor i Edsbyn så att det är bara positiva saker.

Hur känns bytet var det svårt att bestämma sig?
-Ja, både och. Jag har vart väldigt länge i Broberg så det känns tungt att lämna hela laget. Samtidigt så ville jag för min egen del hitta på någonting nytt, så det vart ett lätt beslut även om det kändes lite tungt. Jag ser jättemycket fram emot vad som kommer hända nu, så att det känns bra.

Hur har du utvecklats under dina sju år i Broberg?
-Jag vet inte om jag utvecklades så väldigt mycket i början men jag fick spela och det betyder mycket, sen har jag gått framåt men framförallt de senaste två säsongerna har tycker jag att jag har gjort stora framsteg. Jag har fått mer självförtroende och så vågar jag göra mer saker på banan.

Du har spelat i Edsbyn förut, vad betyder föreningen för dig?
- Det är min moderförening så den betyder mycket, de hjälpte mig när jag inte fick så mycket speltid att komma till Broberg så att föreningen betyder väldigt mycket för mig.

Tre nya år med Edsbyn, vad har du för målsättning?
-Just nu är det att jag vill utveckla mig själv till en bättre bandyspelare. Sen blir det målsättningar inom laget men så långt har vi inte kommit än. Just nu så känns det bra att utveckla mig själv.

Vad är ditt bästa bandyminne?

-Alla guld med Edsbyn är ju häftigt, men då var jag inte med och spelade så mycket. Nu i år när jag spelade med Broberg var nog ändå bäst, i kvartsfinal mot Sandviken. Vi vinner två hemma och leder 2-0 borta i sista, det var häftigt. Man vill spela de där matcherna för att minnas, klart att det var fränt med alla guld för Edsbyn när man var med i laget och så, men man vill vara med och spela, det blir ju helt annat då.

Vad tror du att Edsbyn har för potential för nästkommande säsong och framtiden?
-Jag tycker att det känns väldigt bra med Thomas Liw som tränare och jag har fått mycket positiva vibbar från laget som verkar vara ett bra gäng. Det känns jättebra! Jag tror att vi kan få till något riktigt fint!

Vad är det för skillnader på Edsbyn och Broberg, lagmässigt?
-Jag kan tänka mig att det är ungefär lika. Det är en tight grupp i Broberg och det känns det som att det är så i Edsbyn också. Sen finns det väl kanske lite mer erfarenhet i Edsbyn med alla guld och där har vi nog en fördel.

Vad kan vi förvänta oss av dig den kommande säsongen?
-Jag ska göra allt i min makt för att vi ska kunna vinna.Jag ska också försöka bjuda på en offensiv och bra bandy för att få mycket folk till arenan.

Jag har hört att du är ett riktigt Lasse-Stefanz fan, vad har du att säga om det?
- Det är två gubbar ifrån Bollnäs som jobbar i Söderhamn och jag brukar vara in till dem och snacka lite och de brukar bränna lite skivor åt mig när det kommer nya. Dom är Bollnäsare båda två så vi brukar hugga lite på varandra, men som sagt jag brukar få lite skivor av dem som jag sätter i bilen. Det finns säkert värre fans än mig, men ibland blir det mycket lyssning och ibland mindre, men det är klart att man åker på någon spelning då och då och kollar lite. Det tycker jag är roligt!
X-NONE Text och Bild: Victoria Forsblom

COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.