Inför SM-kvartsfinal 2: Villa Lidköping-Edsbyn

 

Lördagen är glömd (?) och vi gör en nystart på kvartsfinalserien mot Villa i morgon tisdag istället. Nu är förutsättningarna tuffare, vi måste vinna tre av fyra matcher och vi måste vinna minst en match i Lidköping. Fixar vi det?

Vi ser framåt nu! Vi kan inte lägga oss ner och dö för att vi förlorade och gjorde en slät figur i lördagens första kvartsfinal även om man just där och då hade lust att göra det… Det är idrott vi håller på med och det händer värre saker runt om i världen än att torska en kvartsfinal på hemmaplan och när det dessutom är bäst av fem matcher så finns fortfarande alla möjligheter.

Sannolikheten att Edsbyn gör en lika slät figur i morgon igen känns rätt liten ändå. Då är faktiskt sannolikheten större tror jag att Edsbyn istället gör en klockrent bra insats! Sen är det inte säkert det räcker heller nu när Villa fått lite ”gratis” semifinalvittring utan Villa gör säkert en minst lika bra insats i morgon som i lördags. Det är helt enkelt vi som måste upp x antal snäpp i nivå!

Edsbyn åkte vid 17-snåret idag med sikte på Örebro där laget övernattar både i natt och även natten efter match. Det har nog sovits en hel del nätter på Scandic Örebro genom åren känns det som. Kanske Assi håller räkningen på hur många nätter det blivit… Eller Elvin. Pratade med Thomas Liw strax efter att bussen lämnat Edsbyn och det var ett lag som lagt lördagen bakom sig och som nu var fullt fokuserade på morgondagens uppgift som lämnade Ön. Thomas ville inte prata så mycket om lördagens match av den anledningen att den är historia nu men han tyckte Villa gjorde det riktigt bra då där man värderar sitt spel kanske bättre än man gjort någon gång förut.

Men Thomas såg fortsatt alla möjligheter för Edsbyn att ta sig vidare i matchserien. – Vi känner oss aldrig slagna på förhand när vi åker till Lidköping utan vi brukar ofta göra bra insatser där och det har vi tänkt gjort i morgon också. Så räkna inte ut oss än bad Thomas om. Det var intakt trupp och då även inklusive Simon Jansson som ju fick fyra tänder sönderskjutna av Jonas Edling senast… Ajajaj… Tänderna är på plats nu hälsade Thomas och han ser klart bättre ut än han gjorde när han kom ut till bänken direkt efter händelsen.

Det blir givetvis en intressant och spännande tisdag. Exakta lösningen på hur vi slår Villa i deras hemmaborg har inte jag men helt klart är att vi måste vara ännu mer påkopplade och noggranna än vi var sist. Och mer hungriga på att vinna! Tänker man sig in i Villas situation så finns där ändå en press att förvalta läget i morgon också. Förlorar Villa i morgon så är vi ju tillbaka på ruta ett igen så att säga och det är ju dit Edsbyn vill! Å just att vi har bortaplan, det känns som det kvittar en säsong som denna. I Elitserien förlorade Edsbyn bara TVÅ bortamatcher (SAIK och VSK) vilket är starka papper. Samtidigt förlorade Villa bara en match hemma… Det lär bli en holmgång av det värre slaget i morgon, så är absolut känslan!

Förhoppningsvis ska Pär Ringbo hinna ta sig iväg till Lidköping och i så fall har han lovat att stå för matchreferatet. Annars får vi lösa det på annat sätt.

 

Övriga kvartsfinaler:

Broberg-Sandviken: 1-0 till Sandviken efter seger 3-1 i första. Brukar sällan vara så målsnålt mellan dessa lag och att det blev så lär bero på att Broberg ”stod på egen planhalva” om jag förstått det rätt. Vet inte om det är melodin för att spöa Sandviken faktiskt. Tror nog Broberg ska försöka agera lite kaxigare på hemmaplan och våga utmana Sandviken istället för att lita på omställningar. Men tror oavsett att Sandviken vinner igen, särskilt om Patrik Nilsson skulle vara tillbaka. Tips 3-6.

Vänersborg-Hammarby: 9-8 efter straffar till Bajen sist! Efter att Vbg ledde 1-5 med 20 min kvar… Finns det någon rättvisa så vinner i så fall Vänersborg nu istället då. Tror dom gör så också. Såg att slutspels-Jocke Hedqvist satte tre mål senast och får Vbg igång honom då finns chans till avancemang. Samtidigt är det också nästan ett krav så stor press på Jocke! Tips 5-3.

Bollnäs-Västerås: Enkel seger för VSK hemma trodde nog dom flesta. Men så blev det verkligen inte utan Bollnäs verkar ha utmanat VSK under hela matchtiden och det var inte tack vare en massa flyt som Bollnäs tog matchen till förlängning och sudden death utan Bollnäs hade också spelet stora delar av matchen. Nu kom VSK undan med blotta förskräckelsen och nu är nog inte längre 19-4 på två matcher i Elitserien så mycket att luta sig emot längre! Snarare kanske det är en börda nu… Jämnt igen tror jag och ny förlängning! Tips 3-3.

Överlag dåliga publiksiffror i lördags vilket känns bekymmersamt. Läste någonstans också att publiksnittet i Elitserien sjönk igen den här säsongen, detta trots ”den bästa Elitserien någonsin” sett till spelarmaterialet. Där har förbundet och klubbarna något att jobba med…

Nu tror vi på det här igen! Tänk vad häftigt det skulle vara med 1-1 i matcher kl 21.00 i morgon! Å det är ju så att så länge det finns Liw så finns det hopp.

Skribent: Håkan Brindholm

COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor