Inför SM-kvartsfinal 3: Edsbyn-Villa Lidköping

 

Vi hänger på repen och domaren räknar. Tar vi oss upp på nio? Det återstår att se, om ca ett dygn vet vi. Det står 0-2 till Villa i kvartsfinalen och skulle Villa ta det här i tre raka är det inget annat än en rejäl skräll. Nu måste vi hjälpas åt!

Att vi skulle åka ut till tredje matchen i den här kvartsfinalserien med snaran om halsen det trodde jag aldrig inför den här matchserien! Det är bara att erkänna. Men nu står vi inför fakta och då är det bara att välja, visa lite ryggrad och hjärta och verkligen kliva in i den här matchserien eller fortsätta i samma spår där högst troligt utgången blir densamma. Att vi ska vinna tre av tre med det spel vi spelat i de två första matcherna, det finns i alla fall inte. Skulle vi inte ha förändrat något till i morgon utan det ser lika ut igen då blir man besviken och då är jag rädd att säsongen tar slut i morgon.

Om vi börjar med Villa så har dom helt klart gjort det riktigt bra i dom två första matcherna. En tät defensiv är grunden, bra omställningar när lägen getts, man har hållit bollen när det varit läge för det. Samt att laget gjort 10 mål på två matcher men jag kan ändå inte påstå att jag tycker Villa varit effektiv då jag bara behöver tänka 10-15 sek för att minnas fem, sex situationer till där det ”borde ha varit mål” för Villa. Mv Erik Persson är Edsbyns bäste spelare så här långt, det säger det mesta. Men Villa har prickat formen, så är det och det är bara att gratulera till det.

Men för den skull är ju inte Villa oslagbara, inte alls! Dock verkar Edsbyn ha en väldigt stor respekt för Villa och gör nästan avkall på det man själva är bra på för att inte Villa ska kunna utnyttja det dom är bra på. Det Byn verkar rädda för är att i hög fart anfalla med mycket folk med risken att Villa bryter och ställer om på Byn med sina vassa omställningsspelare med Daniel Andersson i spetsen. Det har gjort att Edsbyn verkar ha valt att spela i ett lägre tempo, ta det säkra före det osäkra och inte riska någonting utan hellre vända hem om det inte öppnar upp sig på offensiv planhalva. Ska vi verkligen ha så stor respekt för ett lag vi kom före i serien? Jag tror inte det är den här Edsbyupplagans melodi att spela så för vi gör för mycket misstag i alla fall då vi har en del spelare med ”lite för dålig klubba” så då blir vi straffade ändå.

Framgångsreceptet för Byn av i år är att spela bandy i hög fart så ofta som möjligt och det har jag skrivit till och från ända sen säsongen började. Vi har många fartspelare i laget och då måste vi utnyttja det i min värld. Man har den trupp man har och då är det ju den truppens bästa egenskaper vi ska utnyttja. Inte rätta oss efter vad Villa är bra på. Sen är det givetvis omöjligt att spela så i en hel match och så menar jag inte heller utan givetvis måste vi vända ur och lugna ner det emellanåt. Men det måste vara vi som bestämmer tempot i matcherna och det får inte vara så lågt som det varit i två matcher nu utan det måste snäppas upp minst två hack, gärna fler. Matcherna som varit har ju inte alls varit som slutspelsmatcher ”ska vara” tycker jag. Det ska ju vara tempofyllt, tufft och grinigt på ”rätt sätt” och inte fult och gnälligt som det mer har varit en tendens till hittills med en del efterslängar och mycket gnabb med domaren. I morgon vill jag att vi kliver dit på ”rätt sätt” och tar lite blåmärken samt att vi håller ett högre tempo som gör att vi sätter Villas försvar på lite prov. Det känns ju som det mer har varit en promenad i parken för Villas försvar i dom här två matcherna så inte underligt att dom hyllas! 

Sen kommer vi att åka på en del omställningar om vi spelar så (men det gör vi ju nu också) men i min värld så får vi också med oss offensiva frislag, hörnor, utvisningar genom att spela med mer kraft i offensiven samt att adrenalinpåslaget bland både spelare och publik kommer automatiskt med den typen av bandy. Det är den bild jag får upp hur vi slår Villa, det gäller att skapa den kokande kittel som det kan vara i vår arena när det är slutspel och att Edsbyn är påställda. Må det bli den typen av match i morgon!

Självförtroendet lär ju inte vara på topp i Edsbylägret såklart. Men går bara Byn ut och ger sitt yttersta i morgon men ändå inte räcker till så blir dom i alla fall inte sågad av mig. Däremot tycker jag nästan att vi skänkt Villa övertaget i matchserien med våra insatser hittills men det går det inte göra något åt nu utan vi MÅSTE se framåt och inte bakåt!

Övriga kvartsfinaler:

Sandviken-Broberg: Den här bör bli klar i morgon. 2-0 i matcher till Sandviken efter komfortabla 6-1 på Hällåsen igår. Broberg lite i samma läge som Byn, två mål på 180 minuter, då vinner man inga slutspelsmatcher och gör man bara två mål på 180 min måste man fundera om man valt rätt taktik. Gäller både Broberg och Edsbyn.

Hammarby-Vänersborg: Vilka matcher det har varit! Hammarby har hämtat upp fyramålsunderläge i första matchen och femmålsunderläge igår när 6-1 blev 7-7! Vänersborg slingrade sig ändå ur det hela igår och frälstes av Mikko Lukkarila i sudden death och kvitterade till 1-1 i matcher. Tippade 3-1 till Hammarby i den här kvarten och står kvar vid det tipset. Vinnaren i morgon bör ha bra chans till avancemang och jag tror Bajen växlar upp nu.

Västerås-Bollnäs: Den här matchserien glöder minst lika mycket som Bajen-Vbg. Bollnäs kvitterade till 1-1 i matcher hemma på Sävstaås igår och jag tror Västerås funderar på vad f-n man har gjort för val nu! (Samtidigt är jag glad att VSK tog Bns för ligger sju dagar i veckan hellre under med 0-2 mot Villa än mot Bns…). Det är ju nu man skulle vilja se alla matcherna och den här matchen i morgon tenderar att bli en holmgång av värsta slaget som man gärna hade sett som ”neutral”. VSK lever på hemmaplansfördelen fortfarande och Bollnäs måste vinna i ABB för att gå vidare. Tippade 3-2 till VSK före och att lagen vinner sina hemmamatcher. Tror fortsatt på det men blir egentligen inte överraskad om Bollnäs skräller heller!

Nu stöttar vi Byn i morgon genom att bege oss till Arenan! Tycker att 1274 personer i lördags var en svag siffra och att vi bör vara minst 1500 pers i morgon för att få godkänt. FARMERS kommer att vara fantastiska i morgon, det vet jag! LAGET har i uppgift att leverera på plan, VI har i uppgift att stötta genom att vara på plats i Arenan. Det där brukar ofta gå hand i hand så gör vi det tillsammans i morgon så spelar vi bandy även på lördag!

Så nu släpper vi handbromsen och bara kör och 21.00 läser vi av vad det står på resultattavlan. Vi har vänt 0-2 underlägen förut och det är bland det häftigaste man har upplevt!

Läs även detta >>> http://www4.idrottonline.se/EdsbynsIFBandyforening-Bandy/Nyheter/Senastenytt/ViktiginformationfransupporterklubbenRedFarmers/

Skribent: Håkan Brindholm

 

COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor