Previous Next

Inför: Broberg-Edsbyn

Derby på Hällåsen i morgon och en intressant match väntar. Edsbyseger i morgon och vi bör ha Broberg efter oss även i en sluttabell. Brobergsseger i morgon, då blir det tajt…

Känns kul att ha den här matchen framför sig nu faktiskt och framförallt när den spelas en fredagkväll för hur det än är så är chansen till bra stämning på läktarplats större såna kvällar. Så jag räknar med att bägge lag får bra stöd i morgon.

Vi ligger för närvarande på femte plats i tabellen och även om det är tio omgångar kvar så känns det som det ska mycket till för att Edsbyn ska missa slutspel. 21p har vi just nu och 25-26p brukar räcka för att gå till slutspel. Bara en gång sedan Elitserien startade har man behövt mer poäng än så, det var säsongen 09/10 då lag nio missade slutspel trots 27p. Men för den delen så är inte matchen i morgon mindre viktig, tvärtom nästan.

För har vi lite sniff på framförallt plats fyra i tabellen så lär vi givetvis göra vad vi kan för att nå den. Om vi gör det eller inte avgörs nog i morgon fredag och på måndag då vi har Västerås borta. Absolut minst två poäng behöver vi i dom här matcherna för att det ska leva. Sen är också matchen GAIS-Västerås som spelas ikväll väldigt viktig i det racet. Där håller vi givetvis på GAIS!

I Edsbyn klev Jonas Edling av senast. Krånglande ljumske var orsaken men enligt dagens Ljusnan/bandypuls.se så ser det ut som Edling blir med i morgon. Jag tar dock den artikeln med en stor nypa salt då det lär vara tidigast ikväll på träningen det avgörs. Tror inte heller en mjuk is på Hällåsen är det mest ideala för en sliten ljumske men kanske att det kan bli någon minusgrad i morgon kväll, i så fall stiger säkert chanserna till spel. Men jag tror inte Edsbyn chansar i det här läget och jag räknar faktiskt inte med Edling i morgon… Men hoppas!

Hemma mot Broberg vann vi överraskande enkelt, med hela 6-1 till slut. Det är väldigt ovanligt för att vara mot Broberg som vi alltid har full huggning mot annars. Men vi får garanterat se ett mera hungrigt Broberg i morgon och för att vinna på Hällåsen krävs i stort sett en maxinsats. Frågan är om Edsbyn idag har form nog för att plocka fram en sådan? Lite tveksam till det men bara t.ex. en bra start på matchen kan ge extra energi och just på Hällåsen känns det som vi inte bör hamna i tidigt underläge utan att vi får vara i förarsätet målmässigt är nog lite av vår chans.

Broberg har jag inte sett mycket alls den här säsongen. Funderar på om jag ens har sett dom sen dom spelade i Champions i september… Tror faktiskt inte det. Därifrån går det givetvis inte göra några bra jämförelser, det enda jag vet jag tänkte då var att ”Bollnäs lär då iaf hamna några pinnhål högre upp än Broberg den här säsongen”. Så ser det inte ut att bli. Så kan inte annat än tycka att Broberg gjort en klart godkänd säsong så här långt. Utan dom där riktiga topparna kanske men även utan dom där riktiga flopparna utan mera ett jämnt presterande Broberg vilket i sig inte hör till vanligheterna.

För Broberg är matchen givetvis också mycket viktig. Vinst i morgon och vägen till slutspel ligger fint utstakad och det tror jag Broberg fixar i så fall. Förlust i morgon och man kan inte ropa hej utan man har ju t.ex. Bollnäs kvar att möta på bortaplan så vinner Bollnäs i morgon (Kalix hemma) och Broberg förlorar så kanske det kan bli kamp kring strecket ändå. Så Bollnäs lär hålla på Byn i morgon. Kan det vara möjligt…(?)

Red Farmers annonserar om nästan två fulla bussar i morgon kväll så Edsbyn lär få bra stöd på Hällåsen i morgon. Hoppas på en bra match vilket det brukar bli mellan Broberg och Byn, två lag som vill vinna av egen kraft och inte på motståndarnas misstag.

Två matcher spelas ikväll, GAIS-Västerås och Sirius-Sandviken (visas i TV4 Sport 19.00) och sen spelas fyra matcher i morgon förutom våran: Kungälv-Vänersborg, Bollnäs-Kalix, Ljusdal-Villa och Hammarby-Vetlanda.

Skribent: Håkan Brindholm
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.