Previous Next

Inför: Kalix-Edsbyn

Säsongens längsta resa följt av, sannolikt, årets kallaste match, är vad som står på tur för Edsbyn. Kalix på bortaplan, en verkligt tuff nöt att knäcka, många har gått på en mina där…

Sju omgångar kvar av Elitserien och Edsbyn parkerar alltjämt på femte plats i tabellen. Placeringen är helt okej men skillnaden men plats fem och fyra är ju oerhört stor så fortsatt måste ju det vara målet. Vi har Västerås en poäng före oss och när nu Villa på tredjeplats ryckte ifrån ytterligare i torsdags så kan vi nog glömma att vi ska kunna håva in dom.

Intressant omgång i morgon då vi alltså har Kalix borta medan Västerås ska försöka vinna nere i Vänersborg. Efter att ha sett Vänersborg i torsdags så har jag faktiskt svårt att se Västerås vinna därnere så vid seger i morgon har vi alla chanser att passera Västerås tror jag. Men matchen i Kalix ska i så fall vinnas också vilket blir tufft även om jag har en bra magkänsla.

För hittills har Edsbyn spelat bra i de flesta matcher på bortaplan och jag tror Edsbyn kommer att göra en bra match i morgon. Dels är Byn ordinarie, dels är vi nog också lite revanschsugna för ett ”billigt” poängtapp hemma mot Kalix och dels vet ju Byn betydelsen av att förbättra sin tabellposition ett snäpp. Så i det här fallet tror jag faktiskt att den här matchen/långresan kommer i ett bra läge om det nu någon gång är ett bra läge att åka så långt för att spela bandy. Men Byn kan då i alla fall helt lägga fokus på matchen vilket jag tror är bra. Kan tillägga också att jag tycker det är kul att Kalix finns med i högsta serien och jag hoppas att dom hankar sig kvar.

Kalix har dock tagit fina skalper på hemmaplan så för att vinna måste vi helt klart prestera bra. Sandviken och Hammarby har tappat poäng där, likaså Broberg. Bollnäs fick åka hem utan poäng och Villa kom undan med ett nödrop när man avgjorde med två mål på tilläggstid. Dessutom imponerande 5-1 hemma mot GAIS igårkväll, svårspelade GAIS som bl.a. vi tappade poäng emot hemma för en dryg vecka sen. Isande kallt på Kalix IP var det igår, -13 på termometern men ska man tro det här (underbara) referatet så får man ta det gradtalet x minst tre >>> http://www3.idrottonline.se/KalixBF-Bandy/SARGVAKTENSPEKULERAR/Vigjordene/

Så det kanske är något som gynnar hemmalaget… Samtidigt så är väl inte Kalix heller så van att spela i svinkyla den här säsongen och skulle det inte blåsa som det verkar ha gjort igår så nog fixar Byn att spela i 10-15 minusgrader allt. Hoppas jag i alla fall.


Edsbyn ordinarie alltså och faktiskt så känns det som att det blir lite konkurrens om platserna i startelvan när vi är skadefri. Nu vet jag inte hur stor prestige det är för spelarna att just starta om man i slutänden ändå har lika mycket speltid men lite prestige borde det väl ligga i det ändå… Nu började Martin Frid som avbytare senast av dom ”givna” men efter att ha sett Jocke Svensk insats då så kanske man får tro att det förtroendet höjde honom i den matchen också. Bra med konkurrens men hittills den här säsongen har den nästan saknats i Byn då alltid en eller flera varit borta av olika anledningar.

Kalix ser ut att ha saknat Mats Rönnqvist i matchen igår men i övrigt var man ordinarie. Om Mats är skadad vet jag faktiskt inte. Tror i alla fall inte det var kylan som gjorde att han stod över… Petad? Kan väl inte hans kapacitet för dagen så men nja va… Återstår att se om han är med i morgon.

Avslag kl 15.00 i morgon och som sagt, viktig match som tusan om vi vill vara med i topp-4 racet. Och det vill vi! Så ge järnet och sälj er dyrt Byn!

 

Skribent: Håkan Brindholm
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.