Previous Next

Inför Rond 3: Villa-Edsbyn

Håller vår säsong på att ta slut? Eller vill vi vara med och skriva historia igen? I så fall har vi chansen att göra det och vi brukar ju gilla att göra det så varför inte?!

Vi har blytunga 0-2 i matcher med oss inför den tredje matchen nere i Lidköping i morgon. Det är 0-2 i matcher även om det inte spelmässigt känns som det är så… Men det går ju ut på att utnyttja sina målchanser till att göra mål och det har Villa varit bättre på än Edsbyn hittills och därför är vi där vi nu är! En NY bragdvändning är vad som behövs av Edsbyn. Vi har som ENDA lag i bandysverige gjort det i en SM-semifinal (mot Västerås säsongen 07/08). Är vi kapabel att göra det igen?

Vi kommer inte att bli först med att vända en kvartsfinal i så fall för Sandviken gjorde den bedriften 04/05 när man vände 0-2 till 3-2 mot Hammarby (Tack www.jimbobandy.nu). MEN då hade Sandviken match tre och fem på hemmaplan. Inget lag har vänt 0-2 underläge till seger med 3-2 när man haft TVÅ bortamatcher kvar. Jag vet inte hur stor sannolikheten är att vi gör det heller men kan man bli historisk så är det helt klart värt ett riktigt allvarligt försök! Å tänk om vi kunde vinna i morgon, då har jag väldigt, väldigt svårt att tro att vi torskar hemma på lördag…

Vad talar då för att Byn ska kunna vinna i morgon? En sak är i alla fall det faktum att slår man ihop dessa 180 min SPELmässigt så har Byn varit minst lika bra som Villa. Det bara måste vi ta med oss! Okej att Villa kanske vann rättvist hemma i lördags sett till spelfördelning men i måndags var i så fall Byn än mer dominerande än vad Villa var i lördags. Så spelmässigt står vi oss bra mot Villa och sett till det är 0-2 klart missvisande, det som skiljer just nu är målskyttet. Skulle vi få ordning på det i morgon så har vi absolut chansen så med lite distans till måndagen så börjar man åter få upp hoppet. Detta även om gårdagen var säsongens i särklass tyngsta dag om man relaterar till bandyn.

Det som man imponerades mest av hos Villa i måndags var deras kollektivt starka defensiv. Det har man sällan eller aldrig sett hos Villa tidigare och den stora hjärnan bakom det är säkerligen tränare Magnus Nordin. Han tränade under många års tid Vänersborg och fick många gånger det laget att ”överprestera” så att han även tillför något i Villa är för mig ingen överraskning. Offensiven i Villa sitter väl mer i ryggmärgen så kan man även slipa till sin defensiv så tar man säkerligen ett kliv som lag, kanske redan i år, men på sikt gör man absolut det.

Vad kan vi hitta på då? Det är väl lite som Thomas Liw sa i radion efter senast att det går ju inte börja ändra något radikalt då vi ju är med i matcherna och inte utspelade. Så är det ju. Svårt det där. Jag skulle ju gärna vilja se att Jocke Svensk får vara ännu mera delaktig i Edsbyns offensiv. Känns som han inte är avläst ännu av motståndarna och han har en förmåga att slingra sig igenom ett försvar när han kommer rätt på offensiv planhalva. Även Daniel ”Popa” Jonsson borde nog vara lite mer delaktig i Byns offensiv för att stöka till det mer för Villa. Känns som Villa har väldigt stort fokus på när Liw och Simon har bollen så mer delaktighet från fler än det varit hittills skulle nog Byn tjäna på tror jag. 

Viktigast ändå är dock att vi fortsätter tro på det här och glömmer att det står 0-2. För börjar vi tvivla det minsta på det så kommer det inte att räcka i morgon. Men har vi ”SM-finalfokus” så kan vi mycket väl vinna matchen och då är den här matchserien i ett helt annat läge sen.

Det är 2-0 i matcher i två av dom andra semifinalerna också. Hammarby lär avgöra på fredag på Zinken mot Vetlanda, ett Vetlanda som gjort det bra i alla fall. Vänersborg har 2-0 i matcher mot Västerås. Jag tror faktiskt inte så många höjer på ögonbrynen? Västerås kan väl inte få godkänt för sin säsong om man åker ut här? Har många bra bandyspelare men får inte ihop det är känslan utan underpresterar alldeles för ofta. Sandviken-Broberg är enda match där det står 1-1 efter en bragdartad vändning av Broberg senast. Tror större delen av bandysveriges tummar hålls för Broberg och tänk OM Broberg skulle skrälla i Göransson Arena i morgon… Är väl att begära för mycket antagligen men ja, helt oslagbar känns ju inte Sandviken längre!

Då så, färdigspelat eller inledning på en ny bragdvändning…? Tror ALLA tillräckligt mycket på det här så kan det fortfarande gå!!

Ding, ding, ding, rond 3 kan starta!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.