Previous Next

Inför: Sandviken-Edsbyn

Mitt i värsta sommarvärmen är det dags för andra omgången i Elitserien. Bortamatch i premiären innebär… bortamatch i morgon igen! Helt otroligt men så är det. Sandviken på schemat!

Edsbyn inledde Elitserien klart godkänt och nöp en pinne nere i Vänersborg. Något som i alla fall undertecknad hade tagit direkt om man blivit erbjuden det före matchen. Sen har man samlat på sig information som säger att Edsbyn var det bättre laget sett över hela matchen vilket ju låter ännu bättre och kanske man då ska vara lite besviken… Men nej, jag ser det som en vunnen poäng!

Bra också att Byn gör fyra mål och tydligen har klara lägen att göra nästan lika många till. Det lovar ju ändå gott kan jag tycka för skapas bara chanserna så kommer målen också. Läser (och har fått det berättat av folk som sett matchen också) att Joel Edling gjort en mycket bra match där han bl.a. hade assist till Byns tre första mål. Då har man sannolikt inte sett fel då i de få matcher jag sett utan Joel kan vara ett riktigt kap som höjer kvalitén på Edsbyn i år. En bra passningsklubba har han och dessutom bra fart av vad jag sett och det är ju lite nycklarna för årets Byn det tror jag, just att vi har bra fart och vi sätter passningar när vi istället lär ha lite brister i skyttet. Blir intressant att följa nr 11 i vinter!

Sandviken borta i morgon! Otroligt tuff match och där tror jag alla räknar varje poäng som bonuspoäng. Sandviken ska vara bäst i den här serien bara man får ihop det. Med det material man här är det nästan dåligt om man inte vinner en serie över 26 matcher tycker jag. Sen kan man gå att fälla i ett slutspel ändå men det får bli en senare fråga. Nu imponerade Sandviken direkt i premiären och gjorde nio mål på Hammarby (9-6) och det är ju inget annat än toppbetyg att göra nio pytsar på dom! Dessutom bra spridning på målskyttarna vilket tyder på att det finns många att ”hålla reda på” i morgon för Byns försvar. Sandviken klara favoriter i mina ögon, ska vi säga en 80-20 match i hemmafavör (?). Men ifjol vann vi borta mot SAIK, då ute på anrika Jernvallen. Så chans finns givetvis.

Bytte några ord med Bengt Ryhed i morse vilken rapporterade att Joakim Svensk var på bättringsvägen men han visste inte om det blev spel i morgon eller inte. Min magkänsla säger att Jocke inte spelar men det får vi se. Angående Jonas Edling så är han fortsatt långt ifrån spel och Bengt ville inte ens göra en uppskattning för ”det blir bara fel” sa han. I alla fall jag är inställd på att Jonas inte spelar bandy före nyår till att börja med. Sen får man väl se om den analysen är rätt eller inte…

Värmen flyttar matcherna Sirius-Broberg och Bollnäs-Tillberga i morgon men tre matcher förutom Sandviken-Edsbyn kommer att spelas: Kalix-Hammarby, Vänersborg-Vetlanda, Villa-Västerås. Se där, fyra lag med inomhushall som börjar med två raka bortamatcher…

Skribent: Håkan Brindholm

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.