Previous Next

Inför: Edsbyn-Västerås

Åter dags för Elitseriebandy efter landslagsuppehållet. Edsbyn möter Västerås hemma i morgon och en jämn och oviss match står för dörren. Bägge lag dessutom lite skadeskjutna.

Det har inte varit någon Elitseriebandy för vår del sen vi slog Bollnäs hemma och det är väl ett trevligt minne att ha burit på under uppehållet. Edsbyn kommer till matchen med två raka 3-1 segrar då vi även slog Sirius i omgången före med samma siffror. Västerås är tre poäng och tre placeringar före Byn i tabellen och parkerar för närvarande på andra plats med 13p. Det är fyra poäng bakom Sandviken, ett Sandviken som även såg till att Västerås åkte på sin första förlust i senaste matchen genom att vinna i ABB Arena med 6-2.

Bägge lag är lite skadedrabbade. Edsbyn har sedan tidigare Daniel Liw borta och i morgon även Hans Andersson vars vadben sannolikt fick en fraktur efter Daniel Anderssons fula eftersläng i matchen hemma mot Villa Lidköping. Ni kan läsa mer om det här >>>http://www.bandypuls.se/bandy/elitserien/har-ingen-hog-smarttroskel 

Västerås meddelar också dom två (nya) återbud till matchen, lagets sannolikt viktigaste kugge Johan Esplund samt högerhalven Oscar Gröhn. Bägge två ådrog sig sina skador i lördagens landskamp mot Bandypulslandslaget. Dessutom har man Magnus Joneby skadad sen tidigare. Mer om det här >>> 
http://vlt.se/sport/bandy/1.2754771--konstigt-att-inte-fa-spela- 

Svårt att sia om vilket lag som drabbas mest av det här. Spontant kanske det kan kännas som Västerås då Edsbyn ändå redan till och från i matcherna fått klara sig utan Hasse och redan klurat på lösningar till det. För Västerås är det en ny situation och även om Västerås har en bredare trupp än Byn så lär det inte gå obemärkt förbi att dessa kuggar saknas. 

Tyvärr såg jag ingen av landskamperna själv i helgen vare sig live eller på webben. Dock rapporteras Edsbyfolket ha gjort bra ifrån sig där vad jag förstått Joakim Svensk och Erik Persson fått lite extra beröm för sina insatser. Det är kul att höra att ”framtiden” visar sig från sin bästa sida när chansen ges.

Som vanligt när Edsbyn och Västerås möts så förväntar man sig en öppen och underhållande match. Det är sällan det inte blir så när dessa lag möts utan bägge lag brukar ha ett offensivt tänk och det brukar innebära bra underhållning. Utan att ha kollat upp det så känns det också som att Edsbyn har rätt bra statistik på ”Västerås hemma” senaste säsongerna och jag tror det är goda chanser att bättra på den statistiken då jag har på känn att Byn klämmer VSK i morgon!

Förutom Edsbyn-Västerås spelas också följande matcher i morgon: Hammarby-Villa (på Tele2 Arena), Broberg-Sandviken, Sirius-Bollnäs, Tillberga-Vänersborg, Vetlanda-Ljusdal.

Har ni 20-30 min över ska ni givetvis också luta er tillbaka och titta på det här klippet… Gåshud eller gåshud >>> https://www.youtube.com/watch?v=45sBD9YStjU 

Då laddar vi för en bra bandymatch i morgon! Kommer ni ner i tid hinner ni även se Edsbyns Lucia sjunga före matchen.

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.