Previous Next

Inför: Broberg-Edsbyn

Vilken Elitserie vi har! Hälsingelagen regerade i senaste omgången där Hammarby, Sandviken och Västerås alla fick sträcka vapen mot hälsingekrafterna. Så tabellen tajtar till sig och var Broberg-Edsbyn viktig tidigare så känns den superviktig nu!

Efter en härlig fredag med 10-3 mot Bajen hoppas vi nu att det är landat och klart och att vi är redo att ta oss an en av seriens svåraste matcher, Broberg borta. Det är nog ingen idé vi börjar gräva i någon statistik där för då blir vi bara deprimerad utan jag tycker vi startar om på noll och istället inleder en segersvit på Hällåsen i morgon! Chansen till det är absolut god men det krävs nog inte bara en bra insats för det utan nog lite marginaler med också samt ett bra publikstöd.

Ser också att Broberg är knappa favoriter i matchen hos Sv Spel och det känns alltid bättre att slå ur underläge så det är taget. Broberg kommer från en heroisk insats mot Västerås borta i senaste omgången där man vann med 6-3 efter ett hattrick av Martin Söderberg under matchens sista 10 min. Slår man Västerås borta då är man bra så ser inget fel i att Broberg är favoriter i den här matchen. Dessutom har man ju statistiken i bakhuvudet också då…

Ska man leta lite plusfaktorer statistiskt för Edsbyn så är det i så fall lagens respektive hemma/bortaspel man får titta på. Bägge lagen trivs faktiskt minst lika bra på bortaplan som hemmaplan den här säsongen, kanske t.o.m. lite bättre borta. Broberg har t.ex. tagit 10p hemma och 12p borta hittills. Edsbyn snyggade upp hemmastatistiken lite förra veckan och har nu 12p både hemma och borta men generellt så har Byn gjort bra insatser i bortamatcherna nästan under hela seriespelet. Några undantag finns väl men just att det är bortaplan spelar annars ingen större roll för oss den här säsongen och det känns bra.

Vi kommer också från säsongens klart bästa insats, den mot Hammarby senast. Det måste tyda på form såklart samtidigt som jag inte hoppas någon tror att Edsbyn på beställning kan gå ut och vara lika bra i morgon igen. Idrott fungerar inte så. Framförallt så beror väldigt mycket på hur motståndarna bjuder upp. Hammarby kom till Edsbyn och ville spela bandy och då blev det också en underhållande match. Broberg är ju bäst när laget får kontraslå så inte givet, trots att laget har hemmaplan och är favoriter, att man känner att man är ”skyldig” att föra matchen. Känns lite som det blir en schackmatch där det blir intressant att se vad bägge läger gör för drag och vad i så fall det andra laget kontrar med.

Fasta situationer kan absolut bli avgörande. Så blev det ju i matchen hemma mot Broberg som då drog in fyra hörnor (och vann 5-4) om jag inte minns fel? Så ja, kanske vår makalöse hörnrusare Daniel Välitalo sitter på nyckeln om det blir seger eller inte i morgon… Samtidigt har vi fått bättre ordning på vårt eget skytte också där framförallt Jonas Edling fått till siktet samt att även Felix Pherson drar dit nån ibland. Sen har jag också drömt att Martin Frid kommer att göra ett solomål så vi bara står och gapar på läktaren, återstår att se om det var en sanndröm då! Så åk dit utifall.

Jonas Claesson tog igår ut en trupp som ska möta Ryssland i två möten nästa helg. Hela fyra Edsbyspelare var med där: Hans Andersson, Simon Jansson, Joakim Svensk och Daniel Välitalo. A-landslagsdebut både för Simon och Svensk. Grattis allihop. Det är ju om inte annat ett kvitto på att Edsbyn gör något bra den här säsongen och det ska framförallt bli intressant att se vad Simon och Svensk kan åstadkomma i tuffast tänkbara konkurrens. Jag tror samtliga kan må bra av att spela matcher i högt tempo som det brukar bli mot Ryssland och förhoppningsvis ger det en push inför slutspurten av serien sen. Det negativa är väl skaderisken som ju alltid finns där. Ska man tänka så ska man hoppas att vi inte har några spelare med alls där men det är väl feltänkt det också.

Full omgång i morgon: Bollnäs-Villa (5-2), Ljusdal-Sandviken (3-7), Sirius-Västerås (2-7), Tillberga-Hammarby (3-6), Kungälv-Vetlanda (4-2), Kalix-Vänersborg (4-4).

Nu inleder vi en segersvit på Hällåsen! Jag känner på mig det. Så se till att vara på plats!

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.