Previous Next

Inför: Kalix-Edsbyn

Bandysäsongens sista uppehåll är avverkat och nu har vi 6-7 hektiska veckor framför oss där vi ska ta i hamn säsongen 2014/15. Slutspurten av denna säsong har alla förutsättningar att bli den mest ovissa på länge så spänn fast er nu och var redo!

Edsbyn har säsongens långresa på schemat i morgon, till Kalix. Laget har åkt idag och anländer till Kalix redan ikväll om jag förstått det rätt. Ska man tro väderprognosen är det stor risk för snö i Kalix i morgon kväll och det känns väl inte som något önskescenario om man får välja. Dock är det väl bara att gilla läget i så fall och Kalix borta är svår oavsett väderlek, det ska vi komma ihåg! 

Har sökt Thomas Liw utan framgång så vet inte läget med Hans Andersson och Simon Jansson som ju insjuknade under helgens landslagsspel. Är bara att hoppas dom frisknat på! Fyra spelare hade vi ju med under A-landskamperna, förutom dom två nämnda även våra mittbackar Daniel Välitalo och Joakim Svensk. Jag såg själv större delen av de två landskamperna via Bandypuls gratissändning och min känsla är att av dessa fyra spelare så är efter helgen Jocke Svensk närmast en plats i VM-truppen! Tycker Jocke gjorde väldigt bra ifrån sig och spelar med en trygghet i sitt spel så det ser ut som han har spelat i landslaget i flera års tid. Imponerande!

Ska bli väldigt intressant att se hur VM-truppen ser ut innan det är färdigt. Det känns som svårare än någonsin att ta ut den truppen och är faktiskt inte det minsta avundsjuk på Jonas Claesson/Svenne Olsson som ska ta itu med det. Det jag hoppas är att ingen spelare kommer med på ”namn och gamla meriter” utan att det är säsongens prestationer som ligger till grund för uttagningarna och att därmed några av de yngre spelarna också får chansen på någon äldre/mer rutinerad spelares bekostnad.

Slutspurten på Elitserien (och sen slutspelet) blir som sagt något alldeles extra! Just nu ligger Byn på tredjeplats i tabellen och tittar man på Byns kvarvarande program så bör vi kunna behålla vår topp-4 plats tycker jag. Dock är nästkommande tre matcher såna där matcher som nästan lika gärna kan vara sex poäng som noll poäng (Vbg hemma fredag, Västerås borta söndag) och skulle vi kamma noll så ser ju allt genast svårare ut såklart! Det vill jag dock inte tro att det ska bli så.

Vi får helt enkelt ta en match i taget och Kalix borta är alltid en svår match. Det kommer upp någon förlustmatch i bakhuvet inom inte alltför många år bakåt i tiden (?). Har dock för mig att Byn kom från en rad bra matcher då och med 2-3 dagars mellanrum skulle vidare till Kalix. Då klarade inte Byn att ”lägga bort” matchen/matcherna före (om jag nu minns rätt) och trillade dit. Senaste säsongerna har dock borta mot Kalix varit bättre än hemma mot Kalix och även den här säsongen så har vi ju chansen att hålla den trenden då vi har en hemmaförlust mot Kalix med 3-4 att ”matcha” från början av säsongen. Jag tror också det är en fördel att ha matchen mot Kalix borta direkt efter ett uppehåll, bättre förberedd än så kan man väl inte komma till en sån match. Kalix spelade väldigt gnetigt och tråkigt i matchen här men bjuder förhoppningsvis upp bättre hemma på Kalix IP. Sen kan det som sagt mycket väl bli en snömatch också och då krävs det helt andra kvalitéer för att vinna bandymatcher.

Ni får inga fler rader än så just nu. Kan eventuellt komplettera i efterhand om jag får tag i Thomas Liw. Annars brukar www.bandypuls.se hålla er bra uppdaterad med i ”sista stund info” också så kika in där annars.

Det är fyra matcher till i morgon: Bollnäs-Hammarby, Sandviken-Broberg, Sirius-Tillberga och Vänersborg-Västerås.

Tätt på given med matcher nu: På fredag är det Edsbyn-Vänersborg och på söndag Västerås-Edsbyn kl 16.00 och dit är det redan klart att två Red Farmers bussar rullar! Hoppas på minst en till! Håll er uppdaterad om bussarna på www.redfarmers.com

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
COM_MINITEKLIVESEARCH_Sök
COM_MINITEKLIVESEARCH_Kategorier

Please publish modules in offcanvas position.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor